W.H.A.T. is met zijn afwisseling meer een magazine dan een boek W.H.A.T. is met zijn afwisseling meer een magazine dan een boek

V-Male - W.H.A.T.

, Marthe Hoekstra,

W.H.A.T. is met zijn afwisseling meer een magazine dan een boek

V-Male - W.H.A.T.

Marthe Hoekstra, ,

De CD is reeds in 2004 verschenen maar heeft nog niet de volledige aandacht gekregen die het verdient. 3VOOR12/Limburg heeft de CD van V-Male eens grondig beluisterd.

V-Male - W.H.A.T.

Stel, u bent een programmeur met smaak, dus u wilt op uw festival niet, zoals 386 van uw Belgische en Nederlandse collegae dit jaar weer een U2-tributeband, of iets anders dat gefree-load op de cover-trend, op uw podium. Wat u wel wilt is een band met eigen werk die lekker rockt, een groot publiek zal aanspreken (steeds meer sponsors haken af dus de tap moet wel blijven lopen) en het mag visueel ook wel interessant zijn wat er on-stage gebeurt. Nou, zie hier: V-Male. Hoe kan een bezoeker van deze site zich hiervan overtuigen? Door b.v. V-Male’s CD 'W.H.A.T.' aan te schaffen. De CD is reeds in 2004 verschenen maar heeft nog niet de volledige aandacht gekregen die het verdient. Op de site van V-Male vind men o.a. kreten terug als: Linkin Park, Guano Apes en zelfs Nu-Metal. Dat hoor ik eigenlijk (zeker het laatste) niet op de CD terug. Daar is deze te 'radiovriendelijk' voor geproduceerd en is de stem van multi-talent Peeters iets te gewoontjes om hier aanspraak op te maken (met alle studio-effecten die je maar kan inzetten blijft het toch een lieve Limburgse meid die rapt). Namen die je daar ook terug vind zijn No Doubt en Kane, liefhebbers van deze bands moeten zeker W.H.A.T. in huis halen, ze zullen daar geen spijt van krijgen. Het voorgaande heeft ook betrekking op Me’s Not Nice, opener van de cd en hun eerste single. Dit nummer heeft al de nodige airplay gehad, in de charts gestaan en is zelfs op tv al meerdere keren voorbij gekomen. Me’s Not Nice is terecht door velen toegejuichd als een hit en had voor wat mij betreft hoger in hit-land mogen eindigen, dit nummer is echter niet tekenend voor de hele CD. 'W.H.A.T.' is met zijn afwisseling meer een magazine dan een boek, van ruig werk (maar nergens 'te') tot ballad, zorgt dat je als luisteraar jezelf niet door een eenheidsworst hoeft te bijten. En dat maakt het geheel wel net zo smakelijk. Over de muzikale kwaliteiten van de band kan volgens mij zelfs de grootste scepticus op deze CD weinig negatiefs vinden, buiten dat er misschien iets te netjes binnen de lijntjes wordt gekleurd. Een groot pluspunt is dat V-Male optimaal gebruik heeft gemaakt van de technieken die in de studio aanwezig zijn; Leuke samples, plukjes instrument en aparte klankkleuren bewijzen dat er veel tijd in de productie is gestoken. Dat laatste kan je zeker ook zegen over het mooie drukwerk en artwork die men bij deze cd aantreft. Kortom, wat u met W.H.A.T. in huis haalt is een zeer goed geproduceerde, gearrangeerde, afwisselde en met sterke songs gevulde schijf. Uw euro is goed besteed want uw CD-rek is rijker. Voor de mensen die nieuwsgierig zijn geworden en meteen willen weten V-Male maakt, die kunnen nu gratis de nieuwe single 'The less you seem to know' downloaden op hun website. Daar is ook voor u en voor onze programmeur meer info te vinden.
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg