3voor12 Groningen

Met de handen in het haar: Groningse Poppodia starten fundraisers

Het Groningse nachtleven start samen met nachtburgemeester Merlijn Poolman crowdfundingactie Local Legends

Negen maanden nadat de intelligente lockdown van start ging, hebben Groningse clubs en poppodia samen met nachtburgemeester Merlijn Poolman de handen ineen geslagen om de noorderlijke muziekindustrie te redden met de campagne Local Legends, die is opgericht om voornamelijk Groningse poppodia financieel te ondersteunen.

De Local Legends campagne is de wereld ingeroepen voor de podia die vooralsnog gesloten moeten blijven en geen subsidie van de gemeente of overheid krijgen. Onder meer Paradigm, OOST en Lola doen mee aan de actie om hun kosten te dekken en het bestaan van het Groningse nachtleven in stand te houden.

Paradigm

De eerste uit het rijtje is Paradigm, onder vele Groningers een geliefde plek om bij elkaar te komen en te dansen op evenementen zoals Paradigm Festival en de NYE-Trilogy. Dit jaar ging het festival niet door en helaas komt de NYE-Trilogy ook te vervallen. Wel heeft Paradigm afgelopen zomer de Biergarten opgezet, maar in de koude wintermaanden is dit geen optie meer. Om zichzelf staande te kunnen houden in deze lastige tijden, is er namens de club de Paradigm must survive! fundraiser gestart.

OOST

Naast Paradigm heeft ook het welbekende OOST het lastig. Zij hebben tijdens de coronacrisis hun club weten om te bouwen tot bar, met succesvolle avonden als resultaat. Maar het mocht niet baten, medio oktober ging de horeca weer dicht en sloot OOST ook de deuren. Met hun fundraiser Call on Community hopen ze geld op te halen voor het voortbestaan van OOST.

LOLA

Ook het wat kleinere poppodium Lola sluit zich aan bij de Local Legends actie. In mei hebben ze de zaal omgebouwd tot coronaproof café, waar later ook kleinschalige concerten werden gehouden. Na een maandje radiostilte heeft Lola via Facebook aangekondigd ook deel te nemen aan de crowdfundactie om het hoofd boven water te kunnen houden en de coronawinter door te komen, Help LOLA survive lockdown.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12