3voor12 Groningen

Dit was Het Beste van Groningse Bodem in Vera 2022

Met bruisende shows en een enthousiast publiek vierden we het muzikale jaar

Aan het eind van het jaar is het tijd om terug te kijken. Net als vorig jaar vroegen we onze lezers naar hun mening over wie het beste nummer van het afgelopen jaar heeft gemaakt. Om de gelegenheid wat meer sjeu te geven besloten we er een mooie avond omheen te organiseren in Vera. Het werd een mooie avond met diverse shows en natuurlijk de onthulling van het Beste Nummer van Groningse Bodem 2022! 

Gedurende de avond konden we genieten van shows van WATERLEAF, Rommy Gabay, Fred Goverde en Never Been To Berlin. Tussendoor maakte nachtburgemeester Merllijn Poolman de winnaar bekend. The Vices gingen er met de eer vandoor, nadat ze nog een presentje hadden aangeboden aan presentator Ruben Huizing. Die heeft nu weer genoeg poedersuiker in huis voor de jaarwisseling. De hele uitslag van Het Beste van Groningse Bodem vind je hier

WATERLEAF trapte de avond af met hun aanstekelijke indiepop. De band zit nog zonder drummer, maar weet dit nog goed tot hun voordeel te gebruiken. Daarna wist Rommy Gabay vriend en vijand te verrassen met een sterke show met voltallige band, waarin ze voor een paar nummers nog werd bijgestaan door Steeby. Na en kort intermezzo waarin Merlijn Poolman en The Vices de overwinning van I Had A Name vierden, pakte Fred Goverde flink uit. De band is nog altijd in topvorm na meer dan twintig Poprondeshows te hebben gespeeld en zette een energieke show neer. Tot slot was het aan Never Been To Berlin om het laatste beetje energie uit het publiek te trekken, wat ze met verve deden. 

Uiteindelijk hebben meer dan 800 mensen gestemd op hun favoriete nummer van het afgelopen jaar. We kijken terug op een bewogen jaar, maar waarin veel moois is verschenen. Op naar 2023! 

Klik hier voor de hele lijst, en hier voor de playlist op Spotify!  

Foto's: Jan Lenting en Harold Zijp

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12