Plaatpresentatie Mulu: rauwe shit in de Vera

Zeikerds die zeiken, spitters die spitten

Tekst: Lara Harbers Foto's: Jan Lenting ,

Het debuutalbum van de 22-jarige rapper Mulu uit Groningen is een feit. Een rauwe hiphopplaat gemaakt in samenwerking met verschillende producers en met bijdrages van Def P, Raymzter en Bankpionier Abbeye wordt vol trots gepresenteerd. Compleet met een gevarieerde line-up en een afterparty wordt Mulu’s album Glasplaat samen met hiphopminnend Groningen goed gevierd.

Hiphopbeats, biertjes en een gezellige vaste kern van Mulu’s fans vullen de grote zaal van de Vera. Het logo van Mulu is op verschillende shirts terug te zien en hangt groot boven de draaitafel. Iedereen is vrolijk, enthousiast en vooral heel benieuwd.
Het publiek wordt meteen wakker geschud door het energieke optreden van rapper Mr. Memoir. Hiphop met Jamaicaanse invloeden en dubstepgeluiden klinken door de zaal en dragen bij aan de goede sfeer van de avond.
Ook rapper Mongoose weet met zijn show het publiek enthousiast en energiek te houden. Vooral met zijn Nederlandstalige nummer Nog Niet Naar Huis weet hij iedereen aan het springen te krijgen.
En dan is het zover: tijd voor Mulu. In de volle zaal is het enthousiasme en de verbondenheid tussen het publiek en de rappers goed te voelen.

Het podium vult zich met rook, het publiek wordt wild en Mulu verschijnt. “Laten we dit hiphopfeestje vieren! Waar zijn die vuisten?” Het feest is officieel begonnen en overal waar je kijkt zwaaien vuisten in de lucht. Met veel interactie en oprechtheid zet Mulu een goede show neer. Dat hem dit succes gegund wordt, is in de hele zaal te voelen. Op het podium gaat Mulu met zijn muzikale vrienden helemaal los en laat zien hoe je een feest moet vieren. Samen met zijn “waarschijnlijk niet onbekende broeder”, de hiphopveteraan Def P, gaat het publiek los op het nummer Laat maar en ook het nummer Compleet met rapper Raymzter is een succes.

“Mulu, wat wil je later worden? Oud, grijs, gelukkig en met rust gelaten worden!” klinkt het door de speakers. Grijs is hij nog lang niet, gelukkig is hij deze avond wel, maar Mulu zal zeker nog niet met rust gelaten worden. Zonder enige twijfel kan geconcludeerd worden dat de plaatpresentatie van Glasplaat geslaagd is. Samen met alle aanwezigen wordt er nog tot in de late uurtjes volop genoten van deze heerlijke hiphopavond.