Publiek beleeft feestje met Shantel & Bucovina Club Orkestar

Disko Disko Partizani!

Tekst: Robin Eggens Foto's: Bob de Vries ,

Stefan Hantel, oftewel Shantel, is met zijn Bucovina Club Orkestar een vast punt in de programmering van Vera. Afgelopen keren wist Shantel er een groot feest van te maken. Ondertussen is het alweer meer dan vijf jaar geleden dat de Duitse dj het album Planet Paprika uitbracht. Hoog tijd dus voor een uitbreiding van het repertoire. Vorige maand kwam Shantel met een nieuwe plaat: Anarchy + Romance. Afgelopen donderdag stond de band in een uitverkochte Vera.

Op het nieuwe album horen we opnieuw een verandering van koers. De balkan-invloeden zijn nog wel aanwezig, maar Anarchy + Romance is wel degelijk anders dan zijn voorgangers Planet Paprika en Disko Partizani. Er zijn duidelijke invloeden uit de pop van de jaren zestig aanwezig, zoals het nummer Ghost Town. De band heeft zelfs een ska-versie gemaakt van het nummer Slown Down van Larry Williams (ook gecoverd door The Beatles). Dat maakt het qua invloeden een album zonder eenduidige richting. Ondanks dat hebben de nummers een pakkende melodie en een duidelijke beat waar het publiek goed op kan springen en dansen.

Het eerste gedeelte van de set komt sterk overeen met eerdere shows die Shantel in de Oosterpoort en Vera gaf. De avond begint met de bekende hits: Mahalageasca, Disko Partizani en Disko Boy. Dit zorgt ervoor dat de band direct de voetjes van de vloer weet te krijgen bij het publiek. De sfeer is goed en het enthousiasme in de zaal is groot.

Ook de nummers Süper Bad Day en The Kiez Is Alright van het nieuwe album slaan aan en passen goed in het repertoire. Als afsluiter spelen de mannen Citizen Of Planet Paprika en wordt Vera volledig op haar kop gezet. Zowel de zaal als Shantel hebben er daarna nog niet genoeg van. De drummer trekt een stuk of tien meisjes het podium op om te komen dansen. Dan worden er nog twee nummers gespeeld, waaronder opnieuw het nummer Disko Partizani.

De energie die de band uitstraalt op het podium is enorm en dat maakt het ook leuk om naar te kijken. Na elk nummer wordt er steeds meer gedanst en aan het einde staat iedereen te springen. Het is de combinatie van de muziek en de energieke live-performance die deze band zo goed maakt. Ook vanavond weten Shantel & Bucovina Club Orkestar er een groot feest van te maken. Voor de mensen die dan nog niet genoeg hebben van de muziek en het dansen, is er een afterparty in de kelderbar.