Muziekstudenten presenteren kerst-cd 'Aaltied Dezember'

Noorderpoort-musici voor het goede doel

Tekst en foto's: Bob de Vries ,

Zingen en muziek maken, en daarmee geld binnenhalen voor het goede doel. Dit jaar doen muziekstudenten van ROC Noorderpoort, studierichting Kunst & Multimedia, dit met de uitgave van de Groningstalige kerst-cd-single Aaltied Dezember. Woensdag 11 december presenteren ze deze plaat op de plek waar het geld uiteindelijk terechtkomt: het Beatrix Kinderziekenhuis.

Het aanwezige publiek (onder andere patientjes met familie) wordt ruim drie kwartier vermaakt met optredens van de studenten. UMCG TeeVee registreert het, zodat alles ook te bekijken is door diegenen die er niet 'live' bij kunnen zijn.
Er zijn solo-optredens (zoals van de singer-songwriters Gingerbeard en Tom Bronsema), duo's (Grimm Lullaby en The Big Top) en natuurlijk het nummer Aaltied Dezember, door pianist/zanger Hans ten Have, mét koor en gitarist.

Prachtige stem trouwens, van die jonge zangeres van The Big Top, Marlies van der Meulen. Loepzuiver en zo frêle als een donsveertje. Leuke combi ook, die akoestische en elektrische gitaar!

Vanwege de slogan "Noorderpoort versterkt de regio" is gekozen voor een goed doel in de regio, dat met kinderen te maken heeft. De single is verkrijgbaar bij de meeste Primera’s en platenzaken, of digitaal. Inmiddels is er al ruim 2000 euro binnen. Er zijn gesprekken met een grote werkgever in Groningen, die een groot aantal cd's wil afnemen voor zijn werknemers.