Groningse artiesten spelen samen tijdens Wishfulmusic-showcase op Noorderzon

Relaxte sfeer van podium Op Zuid uitermate geschikt voor muziekproject

Tekst: Charlotte Akerboom Foto's: Jethro Bijleveld ,

Wishfulmusic Groningen, dat regelmatig huiskamerconcerten in de stad organiseert, heeft op Noorderzon een heuse containerhuiskamer tot hun beschikking. Op vrijdagmiddag is er echter ook een speciale Wishfulmusic-showcase bij podium Op Zuid. De organisatie van Wishfulmusic heeft hiervoor vier talentvolle Groningse bands uitgenodigd die regelmatig in hun huiskamers te vinden zijn. De vier acts, Mr. Richard, Cinnamon Beach, Vincent Kenter en Edo de Vlieger bundelen tijdens deze middag hun krachten en maken er een aangename muzikale middag van.

De vier Groningse acts spelen allen vooral eigen nummers. Soms alleen, maar veelal vullen zij elkaar muzikaal aan. Elke band heeft zijn eigen stijl. Edo de Vlieger maakt theatrale, poëtische luisterliedjes. Vincent Kenter is een experimentele singer/songwriter die met behulp van effectpedalen eigenlijk geen muzikanten om zich heen nodig heeft. Cinnamon Beach speelt pop/folk/indie liedjes geïnspireerd op de vrolijke en melancholische kanten van het leven en de liefde. Mr. Richard maakt gevoelige meerstemmige liedjes over moeders, boodschappen, het weer en de zin die het maken van wereldreizen niet heeft. Dat alles natuurlijk wel met een knipoog.

Met tien man is het podium goed gevuld, en dat levert soms grappige, chaotische taferelen op. Want met wie moet er een microfoon worden gedeeld en uit welke akkoorden bestaat dat liedje ook alweer? Maar dit alles heeft zijn charme. De onwennigheid die aan het begin van het optreden aanwezig is, verdwijnt al snel waarna de sfeer gezellig en amicaal wordt. Het is mooi om te zien dat de muzikanten samen lol hebben.

Hoewel niet alle liedjes even goed uit de verf komen, is dit niet storend. Bij een project waarbij slechts twee keer is gerepeteerd, kun je dat niet verwachten. De middag draait ook niet om perfectie, maar om muzikanten die samen wat moois neerzetten. Dit lukt goed en leidt tot een aandachtig luisterend publiek. Door de opstelling van tafeltjes en stoeltjes voor het podium is er een andere sfeer dan bijvoorbeeld het Dok. Er is weinig geroezemoes. Mensen genieten onder het genot van een hapje of een drankje van het zonnetje en natuurlijk het optreden. De relaxte sfeer van Noorderzon blijkt uitermate geschikt voor een dergelijk muziekproject.

Voor wie nog wil genieten van optredens in een intieme huiskamersetting, zoals we dat van Wishfulmusic gewend zijn, kan tot en met maandag iedere avond terecht in de Wishfulmusic huiskamercontainer aan de Leliesingel. Voor het programma zie: http://www.wishfulmusic.nl/