Bij MAASK gaan de handjes in de lucht

Hier is het feestje!

Tekst en foto's: André Eggens ,

Anderhalf week geleden wist MAASK op het Paradigm Festival de zaal met gemak voor zich te winnen. Ook tijdens zijn laatste show van de avond in een container op Noorderzon lukt het hem om het publiek mee te krijgen. Met twintig man in een kleine container staan gabberen, dat vindt natuurlijk iedereen leuk...

De uit Leeuwarden afkomstige MAASK (Joost Maaskant) is een beatboxer die loops maakt, wat effecten toevoegt en zo muziek creëert. Dit alles met de nodige humor. Er komt werkelijk van alles voorbij: hiphop, drum 'n' bass, dubstep, Whitney Houston, gabber en een ode aan Prince (sort of). De veelzijdige Maaskant -hij heeft de toneelschool van Maastricht gedaan- heeft het programma waar hij zijn muziek mee maakt zelf geschreven. Dit past natuurlijk naadloos bij een muzikant die alles zelf doet.

Hij opent de show zingend met I Will Always Love You van Whitney Houston en dat zet meteen de toon. Alles kan en het is nog grappig ook. Er is veel interactie met het publiek. Een gelukkige mag zelfs met een pedaal een stroboscoop bedienen. Wanneer het publiek mag kiezen uit wat hij gaat doen, wordt het gabber. Achteraf volgt een uitleg over hoe makkelijk het wel niet is om gabber te maken. Altijd handig. Het publiek weet het allemaal te waarderen en wanneer MAASK vraagt om te gaan springen en het plafond te raken, gaat het goed los.

MAASK staat nog tot en met zaterdag 24 augustus op Noorderzon en speelt van 18.00 tot 22.00. Een show duurt ongeveer vijfentwintig minuten en kost 4 euro.