Audio Adam: eindelijk thuis Audio Adam: eindelijk thuis

Nieuw album wordt feestelijk onthaald

, Teks: Ingrid de Vries Foto's: André Eggens

Audio Adam: eindelijk thuis

Nieuw album wordt feestelijk onthaald

Teks: Ingrid de Vries Foto's: André Eggens ,

Na vorig jaar te zijn uitgeroepen tot 3FM Serious Talent timmert de Utrechts/Groningse band Audio Adam nog steeds behoorlijk aan de weg. Audio Adam was dit jaar meerdere keren op de radio te horen en stond op vele podia, zoals Eurosonic en Bevrijdingsfestival Groningen. De bandleden hebben zelfs nog tijd gevonden om een nieuw album op te nemen: This Is Our Home. Afgelopen woensdag was hiervan de feestelijke releaseshow in Simplon.

Voorprogramma Gerhardt heeft even tijd nodig om op gang te komen. Wanneer hij in zijn eentje zijn eerste nummer inzet, blijkt het publiek nog niet te zijn uitgepraat. Dat is jammer, want zijn teksten zijn uitnodigend genoeg om naar te luisteren. Als even later de band wordt toegevoegd en er vijf mensen op het podium staan, ontstaat er meer wisselwerking met de toehoorders. Gaandeweg weet Gerhardt het publiek stukje bij beetje te ontdooien. De muzikanten om hem heen blijken daarbij een drijvende kracht: zij stralen rust uit en spelen een strakke set. Ook wordt er goed afgewisseld tussen de rustige en wat steviger nummers. Een goede opwarmer voor de hoofdact.

Als daarna Audio Adam op het podium klimt, dromt het overwegend vrouwelijke publiek naar voren. De verwachtingen zijn hooggespannen. De vier mannen van Audio Adam lijken dit prima aan te voelen en gaan vol pit en enthousiasme van start. Tjerk Koekkoek (zang, piano) heeft tijdens het optreden Ronald Maas (Basgitaar, zang) en Jasper Dijkstra (gitaar, zang) aan zijn zijde. Alledrie zijn zij volop in beweging en in interactie met het publiek en met de andere bandleden. Er wordt gepraat en met elkaar gelachen. Drummer Robert-Jan Zigterman is logischerwijs wat meer op de achtergrond, maar ook hij is volop aanwezig.

Over de muziek lijkt goed te zijn nagedacht. De melodieën liggen prima in het gehoor en het publiek zingt dapper mee. Ook onderling zijn de bandleden goed op elkaar ingespeeld: hun manier van samenzang valt daarbij op een positieve manier op. Een hoogtepunt op dat gebied is hun uitvoering van Ignore Me, een nummer wat overigens op hun EP 2010 staat. Afgelopen maandag hebben de mannen al in Utrecht een alternatieve versie gebracht van dit nummer en in Simplon herhalen zij dit experiment. De bandleden staan alle vier dicht bij elkaar en brengen een vrijwel akoestische, meerstemmige versie aan het inmiddels stil geworden publiek.

Natuurlijk wordt er ook veel aandacht besteed aan de gloednieuwe cd This Is Our Home. Een productie die volgens Tjerk Koekkoek met veel bloed, zweet en tranen tot stand is gekomen. Bij dit optreden overheerst echter het plezier en lijkt alles te kloppen. Als Audio Adam tijdens de toegift voor de allerlaatste keer stevig inzet en Gerhardt en zijn band ook nog komen meedrummen, barst het feest helemaal los. Op het podium is Audio Adam thuis. Home. 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen