Bon Iver aan de Kardingeplas Bon Iver aan de Kardingeplas

Festivalsfeer voor een paar uur

, Tekst: Charlotte Akerboom

Bon Iver aan de Kardingeplas

Festivalsfeer voor een paar uur

Tekst: Charlotte Akerboom ,

Vera en De Oosterpoort hebben de grammy award winnaar ‘Bon Iver’ naar Groningen gehaald. Zij spelen vanavond aan de rand van Groningen aan het Kardingemeer. Het terrein heeft alles weg van een festival: een biertent, friet, crêpes en meisjes met kaplaarzen. Er is zelfs een heuse festivaltent. En die tent blijkt geen overbodige luxe, want een aantal malen deze avond zal het flink regenen.

De bezoekers starten op hun gemakje op tijdens de openingsact Polica. Ze eten en kletsen wat op het veld, maar ook de tent is al behoorlijk gevuld. Een stevige regenbui zorgt ervoor dat iedereen de tent in vlucht. De Amerikaanse band sluit qua muziekstijl niet naadloos aan op Bon Iver, maar weet toch prima te vermaken. Tijdens het optreden van de openingsact werkt de natuur mee aan een goede sfeer: er verschijnt een regenboog aan de horizon.

Wanneer de lichten doven weet het publiek dat het tijd is voor Bon Iver. De tent vult zich met een luid gejuich. De mannen starten met het openingsnummer van hun tweede album, Perth. Het optreden vindt plaats in een tent, maar door de podiumaankleding (hangende stofrepen die aandoen als lianen) en belichting lijkt het alsof de mannen in een sprookjesachtig bos staan te spelen. De lichtshow schildert een toverachtig beeld dat de muziek perfect ondersteunt.

De kenmerkende samenzang blijkt live goed tot zijn recht te komen. De hoge noten van frontman Justin Vernon snijden af en toe door de ziel. Vernon meldt dat de band Groningen een leuke plek vindt en het is ook aan de mannen te zien dat ze er met plezier op het podium staan.

Als toegift wordt Skinny Love gespeeld, onder het grote publiek bekend geworden door de cover van Birdy. Met het laatste nummer The Wolves (Act I And II) mag het publiek meezingen en daarmee kunnen ook zij hun ingehouden emoties kwijt. Bon Iver gaf een heerlijk optreden vanavond, op een locatie die een extra dimensie aan het geheel toevoegde.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen