Het is de tamboerijn, de geestdrift, het rode pak van zanger Chino Alaya en de strakke timing. Het zijn de ludieke deuntjes tussendoor en de geniale backing vocals waarmee de Amsterdamse act Indian Askin vanavond in een uitverkocht Vera, een geweldig optreden geeft. Met natuurlijke overtuiging brengt de indieband het nieuwe album Another Round ten gehore. De Haagse band Niko verzorgt het voorprogramma. Met songs vol rauwe, dansbare indierock, zet de energieke act de toon voor een onvergetelijke avond vol rock-’n-roll met punk- en psychedelische elementen.

Niko’s licht melancholische indierock

In het voorprogramma krijgt het volle Vera stevige rock voorgeschoteld om op te warmen. De vier mannen van Niko spelen strakke, melodieuze rocktracks waarin scheurende gitaren de boventoon voeren. Wat vooral opvalt, is de bak energie waarmee de vier heren aan het spelen zijn. Ze hebben er zin in, net als het publiek vooraan dat halverwege het optreden al flink staat mee te dansen. Net als iedereen zich tijdens een rustiger liedje afvraagt waar het gitaargeweld blijft, barst de bom alsnog en is er weer entertainment te zien en horen in de vorm van licht melancholische indierock met hoekige riffs en catchy refreinen. Niko speelt liedjes van de EP uit 2018 en laat ook de nieuwe single Myself horen. Tijdens de afkondiging gaat de gitarist nog even goed los op een solo en dan is het tijd voor het hoofdprogramma.


 

Niko

Niko

Te gek rood pak

Als het podium nog donker is begint de band al te spelen. In het blauwe licht zijn slechts de silhouetten van de bandleden zichtbaar; een mooi gezicht. Met tamboerijn, zang, gitaar en de allure van Oasis zet de band de eerste nummers Answer en Gimme A Sign briljant in. Het geluid is hard, zuiver en strak getimed. Bij iedere song krijgt het podium een andere kleur. We zien dat Alaya een te gek rood pak draagt, maar verder blijft het intiem donker. Zo krijgt de muziek tijdens de show de aandacht die het verdient. Op het dansbare On and On wordt er ritmisch meegedanst, bij hardere tracks als I Know How To Party wordt er in het publiek ruimte gemaakt voor een moshpit en gaat het er wild aan toe.

Indian Askin

Indian Askin

Dosis volwassen rock-’n-roll

Waarom deze band vanavond zo goed is? Omdat de songs origineel zijn en er in de uitvoering geen sprake is van zelfoverschatting en trucjes waarmee zoveel beginnende acts door te mand vallen. Omdat je bij het luisteren van de singles Really Wanna Tell You en For You geen cabrio nodig hebt om te ervaren dat je met kippenvel over de snelweg suist. Zonder poespas en met een natuurlijke overtuiging zet Indian Askin Vera op stelten met bekende liedjes, het nieuwe album Another Round en de nieuwe single Deep End. Wie een dosis volwassen rock-’n-roll verwachtte in een intense show die technisch perfect in orde was, werd vanavond niet teleurgesteld, want de act heeft alles voor elkaar. Op naar een volgende ronde graag.

Indian Askin

Indian Askin

Indian Askin

Indian Askin

Niko

Niko