De frontman achteraan: dat zie je niet zo vaak bij indie-gitaarbandjes. Maar Teddy's Hit doet het gewoon en levert in Vera’s kelder een gedegen concert af. Experimenteel, maar tegelijk toegankelijk en af en toe zelfs heel dansbaar.

De spannende avonturen van Kick Kluiving

De Amsterdammers van Teddy’s Hit hebben nog niet de reputatie van stadsgenoten als Canshaker Pi. Maar met single Tori’s love en een op Tim Knol’s I love my label uitgebrachte EP werd het hoog tijd dat ze ook Vera eens aandeden.

De self-titled debuut-EP van de jongens bevat een paar hele catchy liedjes, die goed uit de verf komen in Neerlands meest beroemde muziekkelder. Met name Susan is een pakkend en dansbaar uptempo nummer dat het beste van Teddy’s Hit laat horen: een stuwende baslijn, simpele maar doeltreffende drums en in reverb gedrenkte zang van drummer Kick Kluiving. Geweldige naam trouwens, die niet zou misstaan op een stripboekreeks.

Teddy's Hit

Teddy's Hit

Teddy's Hit

Magie van hooks en sounds

En dan de gitaar van Tom Ogilvie: met behulp van een boel effectenbakjes weet hij steeds weer tegendraadse hooks en sounds uit zijn Fender Mustang te toveren. Voegt echt iets toe! De tweede gitarist vult het geheel aan, af en toe met een synthesizer. Waar de kelder eerst even op gang moet komen, komt halverwege het publiek in beweging en stijgt de temperatuur.

Teddy’s Hit oogt nergens geroutineerd – soms wat onwennig zelfs – en zet al met al een hele leuke show neer in de kelderbar. Een band die we ongetwijfeld nog een keer terugzien in Groningen.

Teddy's Hit

Teddy's Hit

Teddy's Hit