In een druk bezocht Vera trapt Meindert Talma op vrijdagavond af in Vera voor een avond vol liedjes over voetbal. De geboren Fries is inmiddels ook een beetje Groninger geworden en dat komt zeker ook tot uiting in de elf liedjes die vandaag in de vorm van de elpee Balsturig worden gepresenteerd.

Op Balsturig staat onder meer een schitterend, ontroerend liedje over Dick Nanninga. Het nummer gaat over de ‘voor FC Groningen gemaakte’ spits die nooit een minuut in het groen-wit speelde. Ook is er een ode aan SC Veendam-stadion De Langeleegte en komt  Veendam crack Jan Blijham voorbij. Ook liedjes over Arjen Robben, de beste voetballer die FC Groningen ooit voortbracht en SC Heerenveen-legende Abe Lenstra passeren de revue. Meindert laat af en toe ook een filmpje zien, zodat de balans tussen liedjes, verhaal en beeld mooi in evenwicht is.

Meindert Talma

Meindert Talma - Vera, januari 2019

Zoals altijd is er op een avond dat Meindert zingt en vertelt ruimte voor een lach en een traan. Het is constant boeiend en zelfs mensen die niets met voetbal hebben waarderen het optreden. Tijdens de presentatie is er zelfs ruimte voor een paar ‘gouwe ouwen’ uit het inmiddels rijke voetbalrepertoire van Meindert Talsma. Het maakt de toch al geslaagde presentatie af. En de plaat? Die zal zijn weg naar de liefhebber wel weten te vinden.