Het einde van 2019 is in zicht, en hoewel iedereen op den duur zijn buik wel vol heeft van alle pepernoten, kerststollen en oliebollen is er toch een ding waar niemand genoeg van kan krijgen... lijstjes! De redactie heeft zich daarom over een lastig vraagstuk gebogen: wat zijn nou eigenlijk de beste nummers van het afgelopen jaar? Na lang wikken, wegen en debatteren resulteerde dit in een prachtige lijst. Dit zijn onze favoriete nummers uit 2019!

Van Dope D.O.D. tot Meindert Talma

We hoeven natuurlijk niemand meer te vertellen dat Groningen een prachtige diversiteit aan artiesten kent. Of je nou fan bent van de hiphop van Dope D.O.D., de poprock van Inge van Calkar of toch meer houdt van het unieke geluid van Meindert Talma, Groningen heeft het allemaal. 

Die diversiteit was gelukkig ook terug te zien in de redactie, en dus in onze lijst. Maar hoewel de smaken verschilden, stonden sommige zaken als een paal boven water. Zo bestond er weinig twijfel over dat CYNN met haar onlangs uitgebrachte 'Not Forever' thuishoorde in de bovenste regionen van de lijst. Ook haar collegae Cashmyra en Inge van Calkar vonden snel hun weg naar de top 10. Hofleveranciers zijn Mark Lada's Golden Arches, Swinder, Mark Roggebrood en The Vices, die allen maarliefst drie keer opduiken.

Grunneger Toal

Wat dit jaar ook hoog scoorde is muziek in het Grunnegs. Dit komt vooral door het album Nosk van Swinder, maar ook het hiphop duo Wat Aans! kon natuurlijk niet ontbreken. Hun hit 'Woaromdatten!?' ging afgelopen zomer viraal vanwege de bijbehorende videoclip, maar het nummer zelf is ook verdomd aanstekelijk. We hebben echter ook rekening gehouden met de liefhebbers van ABN. Die kunnen hun hart ophalen bij o.a. Electropoëzie, De Nachtwinkel, Meindert Talma, Mark Lada en Mark Roggebrood. 

Check de hele afspeellijst hieronder of via deze link!