Met een groeiende fanbasis en vele optredens op zijn naam is het tijd om een debuut-EP uit te brengen. Dat is dan ook wat Cazz Major gedaan heeft. Begin deze maand werd We Komen Eruit uitgebracht. In Simplon wordt dat met vrienden, familie, kennissen en fans op grootse wijze gevierd.

Roberto Tan

 

Dat de Groningse hiphopscene booming is, dat wisten we natuurlijk al langer. Sinds de nationale doorbraak van Kraantje Pappie zijn er een aantal rappers onder zijn vleugels bezig hetzelfde te bereiken. Pappie is labelbaas van Bankpioneers. Het label waar Cazz Major zijn EP uitbracht en waar ook Roberto Tan, het voorprogramma van vanavond, onderdeel van uitmaakt.

Tan opent de avond met een mix van oude en nieuwe songs. Zo wordt in de half uur durende set zijn debuutsingle Papier afgewisseld met materiaal van een nog uit te komen nieuwe EP. Dat Tan een berg aan live-ervaring heeft, valt te merken. Hij trekt het publiek mee in zijn enthousiasme. Het hoogtepunt is tijdens het nummer Spotlight - als hij het licht in de zaal en op het podium dimt en het publiek de zaklamp van de mobieltjes als spotlight laat gebruiken.

Een ander nummer dat goed ontvangen wordt is Te Laat. Deze track is opgenomen met Jan Dulles van de 3JS. Dulles is er tijdens het optreden in Simplon niet bij, toch staat Roberto Tan niet alleen op het podium. Hij wordt bijgestaan door een dj. Muzikaal valt op dat er veel verschillende tempo’s en beats achter elkaar gedraaid worden. Hierdoor blijft het optreden spannend.

Cazz Major

Nadat het publiek opgewarmd is door Tan, volgt een half uur pauze. Hierna verschijnt Kraantje Pappie op het podium om Cazz Major aan te kondigen. Was de zaal tijdens het voorprogramma relatief goed gevuld, nu is hij bomvol. Gespannen wacht het publiek tot Cazz Major zijn set begint. Als hij het podium betreedt, ontsteekt het publiek in gejuich. De telefoons worden uit de zakken gehaald om zo de hele avond te filmen. Cazz heeft er merkbaar zin in en paradeert van links naar rechts over het podium. Toch lijkt hij ook wat gespannen. Die spanning komt vooral tot uiting bij het nummer Straks Pull Ik Hard. De track wordt opgedragen aan Kevin, een vriend van Cazz die vorig jaar overleden is. Cazz vangt Straks Pull Ik Hard a capella aan. Dat het voor hem een emotioneel nummer is, merk je aan het feit dat hij tranen uit zijn ooghoeken moet halen. Het publiek geeft dan ook een staande ovatie.

Hierna is de schroom bij Cazz weg. Leek het eerst alsof hij enigszins met de handrem erop aan het optreden was, na dit nummer gaat het energieniveau omhoog. Hoogtepunt is een korte cover van All I Do Is Win van DJ Khaled. In het begin van de avond leken de beats nog veel op elkaar, maar na deze cover is er meer variatie. Ook Millie Ofzo doet het live goed. Voor het nummer vraagt hij alle bezoekers te hurken, wat ze ook doen. De sfeer is goed en blijft goed tot het laatste nummer, waarbij Cazz over het publiek crowdsurft. Na nog een allerlaatste keer Millie Ofzo is het feestje ten einde en gaat het publiek overtuigd en vol energie naar huis.