Witte rook uit de Oosterstraat: Olaf Veenstra nieuwe directeur VERA en Simplon Witte rook uit de Oosterstraat: Olaf Veenstra nieuwe directeur VERA en Simplon

Opvolger Robert Bangma neemt functie per 1 september over

, Tekst: Robert Haan & Foto's: André Eggens

Witte rook uit de Oosterstraat: Olaf Veenstra nieuwe directeur VERA en Simplon

Opvolger Robert Bangma neemt functie per 1 september over

Tekst: Robert Haan & Foto's: André Eggens ,

Een forse maand na de aankondiging van het vertrek van Robert Bangma hebben VERA en Simplon een nieuwe directeur: Olaf Veenstra. De afgelopen tien jaar gaf Veenstra als coördinator leiding aan tentoonstellingen, bijkomende activiteiten en promotie in de galerie van Noorderlicht. Zijn affiniteit met muziek moge duidelijk zijn. Zo organiseerde Veenstra vorig jaar tijdens Eurosonic nog de tentoonstelling 'Stranded in the Mystery Zone' met fotografie in en over VERA. Ook speelt hij in de band Green Hornet, waarmee hij afgelopen jaar nog op het podium in VERA stond.

De Raad van Toezicht van VERA en Simplon ziet Olaf Veenstra als de ideale opvolger van Robert Bangma, die na 15 jaar bij VERA gewerkt te hebben binnenkort aan de slag gaat bij de Academie voor Popcultuur.

Olaf Veenstra heeft volgens Pim van Klink, de voorzitter van de Raad van Toezicht, "met zijn inhoudelijke kennis, sociale vaardigheden en drive alles in huis om beide podia de volgende fase in te loodsen".

Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen