Vacature: 3voor12 groningen zoekt schrijvers

Kom bij ons je schrijftalent ontwikkelen!

Redactie 3voor12 groningen ,

Ben jij een muziekliefhebber pur sang? Heb je een sterke eigen mening over wat je zoal hoort? Vinden mensen om je heen dat je altijd zulke leuke stukjes schrijft en doe je dat graag? Draag je de Groningse popscene een warm hart toe? Dan wordt het hoog tijd dat je je meldt bij 3voor12 groningen!

3voor12 groningen is op zoek naar schrijvers die de lokaalafdeling komen versterken. Als lokaalafdeling van VPRO's 3voor12 ligt onze focus op het verslag doen van de lokale popscene en alles wat daarmee te maken heeft. Daarnaast pikken we uiteraard ook af en toe toffe nationale en internationale acts mee die naar Groningen komen. Als schrijver ga je namens 3voor12 groningen op pad om concertrecensies te schrijven, neem je interviews af en schrijf je aankondigingen, nieuwsberichten en achtergrondartikelen.

3voor12 groningen is een plek om te leren. Daarbij is (journalistieke) schrijfervaring een pre, maar geen vereiste. Met interne begeleiding en coaching word je geholpen in de ontwikkeling van je schrijftalent. Kennis hebben van de lokale popscene is ook een pre, maar geen vereiste. Bereid zijn om deze te leren kennen, is dat uiteraard wel. Bij 3voor12 groningen kom je terecht in een club enthousiaste vrijwilligers met een gezamenlijke passie voor muziek. Je doet ervaring op in (pop)journalistiek en wordt daarin gecoacht. Je leert toffe muziek kennen en het biedt een mooie aanvulling op je cv.

Denk je dat jij het in je hebt om ons schrijversgilde te komen versterken? Stuur dan uiterlijk 20 juni een e-mail naar redactie@3voor12groningen.nl en vertel ons waarom! Een korte motivatie met cv is voldoende. Let op: het betreft een vrijwilligersfunctie.

3voor12 groningen is de Groningse redactie van 3voor12, de muziektak van de VPRO en tevens het grootste online muziekplatform van Nederland. Door verslagen, interviews, nieuwsartikelen, video-items, achtergronden, concertrecensies, aankondigingen en reportages streeft de redactie van 3voor12 groningen, met een groep enthousiaste vrijwilligers, ernaar om zo volledig mogelijk verslag te doen van de Groningse muziekscene.