De Rijdende Popschool en Stichting PopSport slaan handen ineen

Jonge muzikanten krijgen de kans om samen te spelen

Tekst: Jan van der Meulen Foto's: Jan Westerhof ,

De Rijdende Popschool, het initiatief van Niels Steenstra waarbij een bandcoach met een bus vol instrumenten naar diverse dorpen rijdt om daar muzieklessen aan lokale jeugd aan te bieden, heeft de handen ineen geslagen met Stichting Popsport. Waar De Rijdende Popschool de jongeren al in groepsverband muziek liet maken, laat PopSport ze kennismaken met de zakelijke en sociale kant van de muziekbusiness.

Enthousiaste muzikanten van tussen de twaalf en twintig jaar hebben zich aangemeld voor een programma van workshops en optredens waarbij zij ook in contact zullen worden gebracht met andere muzikanten en professionals uit de muziekwereld. Deze acts worden in een programma van vier maanden, waarin ze onder andere een nummer op gaan nemen en een professionele fotoshoot gaan doen, klaargestoomd voor een groot eindoptreden in Simplon. Tijdens dit optreden wordt de act die zich het meest ontwikkeld heeft geselecteerd om aan het landelijke programma deel te nemen. Dit landelijke programma zal in september van start gaan.

Met dit partnerschap zet Steenstra zijn plan voort om jonge muzikanten uit de regio te enthousiasmeren voor de muziek en ze samen aan het spelen te krijgen. De Rijdende Popschool is een initiatief om de jongeren het plezier van het musiceren te laten ervaren, en met deze fusie met PopSport gaan de muzikanten ook daadwerkelijk live spelen en hun nummers opnemen. Hiermee bouwt hij verder op de filosofie die hij eerder uitsprak, namelijk dat gewoon beginnen met spelen de beste manier is om jongeren plezier in de muziek te laten krijgen.