#ESNS15 In opmaat naar Grunnsonic met: Model Depose

"De metal broeit nog ergens onder het oppervlak"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Bob de Vries ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Model Depose.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Wij spelen donderdag 15 januari in de Warhol en zaterdag 17 januari in de Flat Iron.

Wat voor muziek maken jullie?
Pulserende electropop met catchy melodieën en hevige emoties.

Hoe is Model Depose ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
Model Depose ontstond een jaar of vier geleden uit de restanten van meerdere metalbands. De metal hebben we helemaal losgelaten maar broeit nog ergens onder het oppervlak.

Wie is jullie muzikale held en waarom?
Onze muzikale helden zijn terug te vinden in 'de spotifylijst van Model Depose' die we eerder samenstelden voor 3voor12 groningen. Laten we het houden op een mix van IAMX, The Cure, Joy Division, Hurts, Kraftwerk, Tom Waits en alles met een Korg MS-10 erin.

Wat heeft 2014 de band gebracht?
In 2014 hebben wij veel gewerkt aan ons nog uit te komen debuutalbum. Daarvoor hebben wij inmiddels grotendeels alle parts opgenomen. Voor het album hebben we een crowdfunding-campagne op Indiegogo gunstig afgesloten om de release financieel mogelijk te maken. In 2014 hebben Roeland en zijn vrouw een tweede kindje gekregen, David een nieuwe baan, Mariet heeft circa 28 verschillende keyboards gebruikt, Jobbe heeft meegedaan aan een illegale bakbrommerrace en Tim heeft bijna zijn spaarkaart van de wietcourier vol.

Wat zijn de plannen voor 2015?
2015 wordt ons jaar. Te beginnen met ESNS. In april laten we ons debuutalbum los op de wereld. We zijn bezig optredens in het buitenland te organiseren, veel vette videoclips te releasen en zoveel mogelijk leuke dingen mee te maken. Onze aanhanger heeft binnenkort een droge, tochtvrije opslagplaats dus Model Depose is niet meer te stoppen!

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
De Warhol is enigzins moeilijk te vinden maar heeft altijd een gemoedelijke, frisse, underground sfeer. Wij denken met onze liedjes veel toe te voegen aan de magie van deze club. Nieuwe liedjes, overigens. Nog nooit eerder vertoonde liedjes! Als dat geen reden is om te komen weet ik het ook niet meer. Oh ja, het is ook nog gratis!

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Het is fantastisch dat je als kleinere band een plek hebt om te spelen op zo'n groot showcasefestival. Geniaal initiatief. Wij hopen een spontane boeker tegen het lijf te lopen die met ons wil pootjebaden en uiteindelijk helemaal met ons in zee wil.

Wat is jullie favoriete podium, festival of plek in Groningen om te spelen en waarom?
De winkel 'FLAT IRON', in de ebbingestraat is een geweldige locatie. Vorig jaar deden wij zes shows tussen de vintage kledingrekken. Dat was een leuke ervaring en dit jaar mogen wij nog een keertje de paskamermuziek verzorgen! Het is wel heel moeilijk om een favoriete zaal te kiezen. Groningen is gewoon erg veelzijdig en zelden ongezellig!

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Uhgah? Wugah! Onze repetitiehok-vrienden kwamen onlangs met een geschift goede langspeler aanzetten. Ga die show bekijken!