WinterWelVaart komt er weer aan WinterWelVaart komt er weer aan

Bootjes kijken en muziekjes luisteren in de Groningse grachten

, Tekst: Jesse Havinga Foto's: Jan Lenting en Niels Cornelis Meijer

WinterWelVaart komt er weer aan

Bootjes kijken en muziekjes luisteren in de Groningse grachten

Tekst: Jesse Havinga Foto's: Jan Lenting en Niels Cornelis Meijer ,

Met de temperatuur nog ruim boven de 0 en de felle zon die je het zicht bij het fietsen ontneemt, is wellicht de ideale WinterWelVaart-vibe nog niet helemaal aanwezig. Gelukkig is het muziekprogramma van het jaarlijks scheepsvaartfestival erg in orde, en als de glühwein eenmaal vloeit dan is het nèt echt winter.

Het muziekprogramma is zeer uitgebreid, met een grote selectie aan lokale artiesten. Zo is het eerste optreden in het scheepsvaartmuseum op de vrijdag van de eigenzinnige band Koude Kermis. Out of Order zal de bootjes doen schommelen met haar energieke punk. Om daarvan bij te komen kun je naar de fijnzinnige gitaarmuziek van De Kat, of naar de breekbare luisterliedjes van The New Poor.

Ook de zaterdag en zondag zitten bomvol goeie muziek. Zo zal Swinder een set spelen, is Willie Darktrousers wederom van de partij en zal je moeilijke keuzes moeten maken zoals tussen de necropop van Douwe Dijkstra en de Sneue Vertoning en de lo-fi progrock van The World of Dust. En zo zullen er nog dilemma's beslecht moeten worden komend weekend. Kijk voor het volledige programma op de site van WinterWelvaart.

WinterWelVaart vindt plaats van vrijdag 18 december tot en met zondag 20 december, aan de Hoge en Lage der A in Groningen. Alle muziek is gratis toegankelijk.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen