Puike Prijsvraag: win kaarten voor Sue the Night

Sluit 2015 muzikaal af samen met de Haarlemse singer-songwriter

Tekst: Esmée Koeleman Foto's: Jilles van Kleef en Sabrina Mollen ,

Suus de Groot is de energieke frontvrouw van de zeskoppige band Sue the Night die sinds september 2014 de harten van muziekliefhebbend Nederland verovert. Sinds het verschijnen van debuutalbum Mosaic is Sue the Night in een stroomversnelling geraakt en stond dit jaar onder andere op de mainstage van Best Kept Secret Festival. Dit succesvolle jaar sluit de band af met een kleine clubtour langs drie podia, waaronder Simplon. 3voor12 groningen mag 2x2 kaarten weggeven voor deze exclusieve show op 11 december in Simplon.

De Groot is in 2010 begonnen met een solocarrière en was aanvankelijk meer gericht op roots en folk, maar door de samenwerking met producers Linda van Leeuwen (Bombay), Pascal Deweze (Sukilove, Broken Glass Heroes) en Thijs van der Klugt (Baskerville) heeft de sound van Sue the Night een nieuwe, modernere focus gekregen. Dit nieuwe geluid wordt vaak vergeleken met Arcade Fire, Fleetwood Mac en Blondie. Sue The Night kwam eind 2014 met een aantal singles en dat zorgde gelijk voor aandacht op radio en televisie. Radiozender 3FM bestempelde de band tot Serious Talent en benoemde single The Whale tot 3FM Megahit. Ondertussen werkt de band al aan nieuw materiaal waarvan we begin 2016 meer van gaan horen.

In het voorprogramma staat de Haagse indie-/dreampopband Alumna, de band rondom zangeres/gitaris Diede Oosterveen. Muziektijdschrift Oor omschreef de band al als "Gekunstelde indie zonder arty-farty te worden, melancholisch maar niet depri, smaakvol maar niet elitair." Beach House, The xx en The Shins dienen als inspiratiebron, dus dat belooft veel goeds.

Wil jij helemaal gratis en voor niks bij dit concert aanwezig zijn? Vertel ons dan waar jij de nacht voor aan zou klagen. Stuur vóór maandag 7 december 12.00 jouw originele antwoord naar prijsvraag@3voor12groningen.nl. De winnaar krijgt dezelfde dag bericht.