Bam Jam sluit de zomer af

Beats, verf en gezelligheid

Tekst en foto's: André Eggens ,

Een hoop mensen denken dat Noorderzon in Groningen de zomer afsluit, maar dat is natuurlijk helemaal niet waar. De Bam Jam op het CiBoGa-terrein wordt dit jaar alweer voor de tweede keer gehouden en gezien de weersverwachting wordt het een zonnige editie. Een overduidelijke winnaar op het gebied van de zomerafsluitingen dus.

Bam Jam is een evenement georganiseerd door Bambeats, vj-collectief WERC en Simplon. Op het CiBoGa-terrein is het zondag 14 september weer lekker genieten van muziek, een foodjam, een open-air market en een dosis kunst in de vorm van een graffiti-jam. Zoals altijd is het graffiti gedeelte weer met een paranoïde dosis geheimzinnigheid omhuld, maar dat hoort erbij. Deze lieden verdragen nou eenmaal slecht daglicht... Maar tijdens een bivakmutsoverleg in een geblindeerde parkeergarage bleek dat zeker niet de minste schrijvers komen.
Ook het muziekprogramma ziet er goed uit. Beatboxbeatbouwer MAASK is aanwezig, de heren van Pushin Wood Soundsystem gaan draaien en verder gaat een aantal DJ's speciaal voor deze dag een samenwerkingsverband aan. Onder hen zijn zeker niet de minste: DJ Irie, Rohbadobh, Planet Monkey en nog vele anderen. Daarnaast is er ook ruimte om te jammen en dat leidde vorig jaar al tot enkele muzikale hoogtepunten. Groningen herbergt tegenwoordig een aantal talentvolle rappers en het zou raar zijn als ze deze dag allemaal thuis achter de buis zitten...
Dus maak de spelende kinderen op het CiBoGa-terrein wijs dat er gratis ijs wordt uitgedeeld op de Grote Markt, zet een kapiteinspet op en waan je voor een half uur gezagvoerder van een rubberen duikboot op de klanken van de Bam Jam, tijdens deze ongetwijfeld prachtige nazomerdag!

De Bam Jam vindt plaats op het CiBoGa-terrein / Ebbingekwartier achter het Boterdiep. Aanvang is om 13.00u en het duurt tot 21.00u. De toegang is gratis.