Puike Prijsvraag met een Pinkpoptintje: win kaarten voor Pete Murray’s jubileum Puike Prijsvraag met een Pinkpoptintje: win kaarten voor Pete Murray’s jubileum

Tien jaar geleden bracht de Australische singer-songwriter zijn debuutalbum uit

, Tekst: Nina Knaack

Puike Prijsvraag met een Pinkpoptintje: win kaarten voor Pete Murray’s jubileum

Tien jaar geleden bracht de Australische singer-songwriter zijn debuutalbum uit

Tekst: Nina Knaack ,

Hoewel de wedstrijd voor Welcome To The Village nog steeds loopt, maak je deze week ook nog kans op kaarten voor Pete Murray. De Australische singer-songwriter is namelijk op tour om het tienjarig jubileum van zijn debuutalbum Feeler te vieren, en doet daarom op 17 juni ook Groningen een bezoekje aan.

Murray is een van de succesvolste singer-songwriters in Australië. Nadat Feeler in 2004 uitkwam, heeft het album maar liefst tweeëneenhalf jaar in de Top 100 gestaan. Ook leverde het Murray zes keer platinum en twaalf ARIA Award nominaties (Australische Grammy’s) op. Voor Feeler kwam al wel het album The Game uit, maar dit album werd uitgebracht door een onafhankelijk label en daardoor werd Feeler (bij Sony MBG) als officieel debuutalbum gezien. Eerste single So Beautiful bereikte als hoogste notering de negende plaats in de hitlijsten van Australië. Na Feeler heeft Murray nog drie albums uitgebracht: See The Sun, Summer At Eureka en Blue Sky Blue. 

Om het jubileum van Feeler goed te kunnen vieren heeft Murray zijn debuutalbum nieuw leven ingeblazen met een speciale Feeler - 10 Year Anniversary Edition. Dit album is geremasterd in de legendarische Abbey Road Studios. Voor dit album werkte Murray samen met het Bulgarian Symphony Orchestra, wat resulteert in twaalf extra nummers (naast de originele elf).

Op 17 juni staat de singer-songwriter in de Kleine Zaal van De Oosterpoort, met Tim Akkerman in het voorprogramma. Akkerman is op jonge leeftijd bekend geworden als zanger van de band Di-rect, maar stapte in 2009 uit de band om solo te gaan. In 2011 kwam hij met het soloalbum ANNO, en daarmee startte hij al vrij snel een succesvolle solocarrière. ANNO bestaat uit veel ingetogen en persoonlijke liedjes. Nog niet zo lang geleden, 29 april 2014, kwam zijn nieuwe album The Journey uit. Nummers hiervan zal hij de 17e vast ten gehore brengen.

Puike Prijsvraag
Wil je het jubileumfeestje van Pete Murray bijwonen en tegelijkertijd nieuw materiaal van Tim Akkerman horen? Doe dan mee met de prijsvraag van dit Pinkpopweekend! 3voor12 groningen mag namelijk 1 x 2 kaarten weggeven. Mail daarvoor het goede antwoord op de volgende vraag voor 12 juni 20:00 naar prijsvraag@3voor12groningen.nl.

Hoe vaak heeft Pete Murray op Pinkpop gestaan? Noem ook het jaartal of de jaartallen.

Vorige Puike Prijsvraag
Je maakt ook nog kans op kaarten voor Welcome To The Village. Zie daarvoor dit Facebookbericht.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen