Puike Prijsvraag: Win kaarten voor Marc Broussard in De Oosterpoort Puike Prijsvraag: Win kaarten voor Marc Broussard in De Oosterpoort

Amerikaanse singer-songwriter brengt in juli nieuw materiaal ten gehore

, Tekst: Nina Knaack Foto: © Mark Winsor

Puike Prijsvraag: Win kaarten voor Marc Broussard in De Oosterpoort

Amerikaanse singer-songwriter brengt in juli nieuw materiaal ten gehore

Tekst: Nina Knaack Foto: © Mark Winsor ,

Marc Broussard begon als jonge artiest al vroeg aan een grote carrière. In 2002 bracht hij op twintigjarige leeftijd zijn debuutalbum ‘Momentary Setback’ uit, en hierna volgden nog vier albums. In 2011 kwam het meest recente album uit, maar vanaf juli 2014 is er alweer nieuw materiaal. En dat brengt Broussard ook in Nederland ten gehore. Om precies te zijn op 10 juli in De Oosterpoort.

Op zijn eerste albums is te horen dat Marc Broussard een gevoel heeft voor het combineren van verschillende stijlen. Hij blaast namelijk op een eigen manier klassieke R&B, rock en soul nieuw leven in. Op het laatste gelijknamige album zijn daar nog pop en funk bijgekomen, wat zorgt voor een unieke mix aan stijlen. Het is afwachten wat het nieuwe album A Life Worth Living gaat brengen. Hoogstwaarschijnlijk zal soul weer flink de overhand hebben, wat ook niet anders kan aangezien Broussard inspiratie haalt uit liedjes van Marvin Gaye en Otis Redding.

Dat de muziek van goede kwaliteit zal zijn, is ook al met 99% zekerheid te zeggen. Broussard heeft zijn muzikaliteit namelijk niet van een vreemde. Voor wie de achternaam nog niet had herkend: vader Ted Broussard was een begenadigd gitarist. Dat ze zich dan ook allebei in de soulwereld (hebben) begeven is niet verbazingwekkend, blijkbaar voelen ze zich er thuis. Nu is het aan Broussard om Groningen met zijn soulful muziek te overtuigen.

3voor12 groningen mag 1 x 2 kaarten weggeven voor het concert van Marc Broussand op donderdag 10 juli in De Oosterpoort. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is het antwoord op de volgende vraag voor maandag 7 juli 16:00 uur opsturen naar prijsvraag@3voor12groningen.nl:

In welke band heeft de vader van Marc Broussard, Ted Broussard, voor lange tijd gespeeld?

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen