Orange Skyline: “Het is awesome hoe goed het allemaal gaat op dit moment” Orange Skyline: “Het is awesome hoe goed het allemaal gaat op dit moment”

Groningse postpunkrevivalband naar Zuid-Korea voor Global Battle Of The Bands

, Tekst: Esmé van den Boom Foto's: Bob de Vries, Niels Cornelis Meijer en André Eggens

Orange Skyline: “Het is awesome hoe goed het allemaal gaat op dit moment”

Groningse postpunkrevivalband naar Zuid-Korea voor Global Battle Of The Bands

Tekst: Esmé van den Boom Foto's: Bob de Vries, Niels Cornelis Meijer en André Eggens ,

Groningse postpunkrevivalband Orange Skyline won 21 juni de Nederlandse finale van Global Battle of the Bands in Den Haag. De bandleden zullen in het eerste kwartaal van 2015 op het vliegtuig naar Zuid-Korea stappen om daar Nederland te vertegenwoordigen. Zanger Stefan van der Wielen vertelt over de komende tijd, met alle optredens, voorbereidingen en het debuutalbum.

Gefeliciteerd! Er gebeurt momenteel een heleboel rondom jullie band, hoe zie je de komende tijd tegemoet?
“Vooral heel rooskleurig! Zondag staan we natuurlijk op het hoofdpodium van Parkpop in Den Haag, vrijdag warmen we daar alvast voor op in Tiel, bij Woodstock aan de Waal, dan begint in september de Popronde alweer. We denken dat we er rond die tijd ook een EP-tje uitgooien. Dan heb je met december natuurlijk de kerstdagen, en in januari of februari hopen we al ons album uit te brengen.”

Dat klinkt hartstikke leuk, maar ook heel druk. Hebben jullie er wel lol in, nu jullie zoveel optreden?
“We hebben altijd ontzettend veel lol in spelen, en we bouwen gestaag verder. Het is awesome hoe goed het allemaal gaat op dit moment. We zitten er op dit moment zo in dat het gewoon vanzelf gaat. We hebben twee tot drie optredens per week, dus we hebben genoeg kans gehad een stabiele basis op te bouwen waar we vanuit gaan, maar tegelijkertijd biedt dat ons ook de mogelijkheid om iedere set uniek te maken, om net dat beetje extra te geven. Daarbij bouwen we natuurlijk die basis-setlist nog uit, en proberen we die iedere keer beter te krijgen."

De jury van GBOB noemde jullie “vernieuwend”. Hoe vernieuwen jullie jezelf, en hoe zijn jullie van plan verder te vernieuwen?
“Ten eerste natuurlijk door nieuwe nummers te schrijven. Ik kan wel zeggen dat we in het afgelopen halfjaar, of misschien in het afgelopen jaar al, veel volwassener zijn geworden qua geluid. Ons geluid is subtieler geworden, waar we eerst vooral met volle kracht vooruit gingen. Nu doseren we dat meer, zodat de ‘vollekrachtmomenten’ beter aankomen. We zijn nu bezig met het opnemen van ons album, en daarbij zijn we ook niet bang om de oude nummers, die we al heel lang spelen, eens heel anders aan te pakken.”

Jullie basis is Groningen. Heeft Groningen jullie geholpen als band?
“Ja, zeker! Groningen is een plaats waar beginnende bandjes op heel veel plekken kunnen spelen, en die plekken zijn ook heel leuk. De Spieghel, Simplon, Vera, daar kun je als beginnend bandje terecht en daar komen ook veel mensen kijken. Daarnaast heb je natuurlijk de festivals, Noorderzon, Eurosonic, het Bevrijdingsfestival, waar ook heel veel ruimte is voor lokale bands. Ik hoor vaak van bands uit andere steden dat het moeilijk is om een podium te vinden, en dat de podia ook weggestopt zitten. In Groningen zijn ze juist heel toegankelijk. Dat heeft ons zeker geholpen in het begin, en we hebben daar nog steeds profijt van."

En nu gaan jullie van lokaal Groningen helemaal naar Zuid-Korea. Wat verwacht je van het optreden daar?
"We gaan gewoon een leuk optreden spelen! Het is natuurlijk geweldig om zo’n kans te krijgen, internationaal. We hebben deze zomer een optreden in Duitsland, dat is onze eerste keer spelen buiten Nederland. Het voelt voor mij nu een beetje als een leuke vakantie. We moeten dan natuurlijk ook nog spelen, maar dat komt zeker wel goed."

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen