Traumahelikopter speelt thuiswedstrijd bij presentatie eerste plaat

Op 5 januari presenteren de Groningers hun langverwachte debuutalbum in Vera

Tekst: Daan van Boxtel ,

De eerste cd van de Groningse band traumahelikopter verschijnt op 11 januari, maar de echte fan kan een week eerder al terecht in Vera. Hier presenteert het trio de eerste plaat aan het publiek. In een gesprek met 3voor12 in november gaven ze aan deze release nergens anders te willen doen dan in Vera, in thuisstad Groningen.

Toen in november bekend werd dat traumahelikopter met zijn eerste album zou komen, bombardeerde 3voor12 het trio gelijk tot Hollandse Nieuwe van de Maand. Mark Lada, Daan van Dalen en Roel van Merlot uit Groningen Noord spelen dan ook met energieke onbevangenheid verschillende podia in binnen- en buitenland plat. Eerder al hebben de heren twee 7” singles en een cassettebandje uitgebracht. Met een platencontract bij Excelsior Recordings op zak doken ze dit najaar opnieuw de studio in. Samen met producer Frans Hagenaars, die gewerkt heeft met onder andere Van Dik Hout, Moss en Ellen ten Damme, werd in rap tempo een plaat opgenomen.

De naamloze plaat bevat 12 nummers met een overduidelijke rock-’n-roll invloed. Punk, blues, wave en de garagerock van vandaag de dag zijn er allemaal op terug te horen. De combinatie van drums en twee gitaren maakt dat de energie ervan afspat. De eerste vinyl single van de plaat heet Kids / Bad Day.

Het belooft een waar rock-’n-roll-feest te worden in Vera op 5 januari. Naast traumahelikopter komen er nog een aantal energieke acts langs met The Stiletto's en The Krontjong Devils. Voor liefhebbers die dit feestje moeten missen is er geen reden tot paniek: een week later staan de mannen van traumahelikopter opnieuw in hun eigen Groningen. Dan maakt het publiek van Eurosonic Noorderslag kennis met de klanken van de nieuwe cd.

Vera opent op 5 januari om 20.30 uur de deuren. Tickets kosten €3,50 plus €1,50 voor de maandkaart. Traumahelikopter speelt vanaf 22.30 uur. Voor meer informatie over het programma kun je terecht op de website van Vera.