In opmaat naar Grunnsonic met: The Sign of Leo

"Wij maken melodieuze rock met een melancholisch tintje, ofwel: 'goed verpakte droefheid'”

Redactie 3voor12 groningen ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, een analoge foto en uiteraard muziek, maak je hier in aanloop naar Grunnsonic kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: The Sign of Leo

Waar spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Voor Grunnsonic spelen we op vrijdag 11 januari in Buckshot van 20.45-21.30 uur. Daarnaast spelen we donderdag 10 januari tussen 22.00 en 24.00 uur drie sets van rond de 20 minuten in Café De Stadtlander.

Wat voor muziek maakt The Sign Of Leo?
Wij maken melodieuze rock met een melancholisch tintje of, zoals Rick Slagter van OOG radio onlangs opmerkte; “goed verpakte droefheid”. Invloeden van zowel de jaren '60, '70 en begin jaren '80 zijn terug te vinden in de muziek. Eurosonic verwoordt het met:  “the band has multiple influences from Bowie to Talk Talk and from Neil Young to Tears for Fears”.

Wat heeft 2012 jullie gebracht?
2012 is voor ons het jaar dat de band een vaste bezetting kreeg, dat de muziekrichting verder werd uitgekristalliseerd en dat we onze eerste optredens konden realiseren. Voor ons is het dan ook een onverwachte bonus dat we al op Grunnsonic mogen komen spelen. Op de valreep van 2012 hebben wij onze eerste single Look up at the sky/ Where do we go from here als download uitgebracht bij Mondotunes. De single is te verkrijgen bij onder andere iTunes en Amazon.com.


Wat zijn de plannen voor 2013?

De plannen voor 2013 zijn om via live- en radio optredens onze naamsbekendheid te vergroten en om begin 2013 onze eerste ep te kunnen uitbrengen en dan in digitale vorm en als fysieke cd.

Wat is jullie onderscheidend vermogen?
The Sign Of Leo heeft een unieke sound die niet met andere bands te vergelijken is. Het esoterische gitaargeluid gecombineerd met de fantasierijke synth sounds die onder andere teruggrijpen op de jaren ‘80 sound van bands als Talk Talk en The Simple Minds, maar ook op de Mellotron sound van de Moody Blues uit de jaren '60. Daarnaast wordt een jaren ‘70 moogsolo a la Emerson Lake & Palmer ook niet geschuwd.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Wij hebben niet van alle acts de muziek beluisterd. De muziek van de The Animal Antics spreekt ons wel aan. The Tightropes en Eisenhower zijn ook uitstekende bands, maar wel een heel ander genre.