In opmaat naar Grunnsonic met: Roelie Vuitton

"Ik ben iedereens favoriete bleekscheet, dat staat buiten kijf"

Redactie 3voor12 groningen ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, een analoge foto en uiteraard muziek, maak je hier in aanloop naar Grunnsonic kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Roelie Vuitton

Waar en wanneer speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Ik speel op woensdag 9 januari om 0.30 uur in de Subsonic.

Wat voor muziek maakt Roelie Vuitton?
Nederlandstalige rapmuziek in het breed en 'Voelgoedmuziek' in het bijzonder.

Wat heeft 2012 je gebracht?
Ik heb in 2012 mijn vierdelige album voltooid en uitgebracht op mijn bandcamp-pagina. Daar ben ik erg blij mee. Dat heeft mij op professioneel vlak veel gebracht waar ik verder nog niks over los kan laten. Ik ben als artiest gegroeid en heb m'n stijl kunnen ontwikkelen tot wat het nu is. Ook heb ik voor m'n live-act weer de juiste mensen om me heen kunnen verzamelen waardoor ik live goed op m'n plek ben.


Wat zijn de plannen voor 2013?

Een mixtape en een EP uitbrengen. En verder zoveel mogelijk liveshows doen.

Wat is je onderscheidend vermogen?
Ik ben sowieso in eerste instantie iedereens favoriete bleekscheet, dat staat buiten kijf. Verder is mijn liveshow heel grappig en gezellig en vraag ik niet zo veel van de mensen, behalve dat ze met een glimlach naar een rap-act kunnen kijken. Ze hoeven niet te springen of los te gaan. Dat is sowieso een misvatting van NL-rap; dat je er perse op moet kunnen springen.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Nangdo, hij is naast mijn ex-DJ ook een belachelijk goede producer. Hij draait na mijn show een set waarvoor men absoluut even moet blijven in de Subsonic op 9 januari.