In opmaat naar Grunnsonic met: Roberto Tan

"Ik rap niet over money, bitches en drugs omdat ik daar niet mee bezig ben"

Redactie 3voor12 groningen ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, een analoge foto en uiteraard muziek, maak je hier in aanloop naar Grunnsonic kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Roberto Tan

Waar en wanneer speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Ik speel op woensdag 9 januari om 00:00 uur in de Subsonic.

Wat voor muziek maakt Roberto Tan?
Rap.

Wat heeft 2012 je gebracht?
Ontzettend veel. Ik heb mijn eerste demo met daarbij twee videoclips uitgebracht. Ik heb dit jaar drie keer op 22tracks gestaan en ben geselecteerd voor het ‘Breekbrood I’ project van de Herman Brood Academie. Ook stond ik op 3voor12’s Hollandse Nieuwe met het nummer Ik Handel.

 
Daarnaast heb ik bijna 40 shows gedaan en ben momenteel op tour voor de ‘Semi Bekend Tour’ door Nederland en België met Kraantje Pappie, FATA en Nitty Wow. Met de tour zijn we ook te gast geweest bij nationale radiozenders als SLAM!FM, Radio538 (Juize) en 3FM.

Door al deze hoogtepunten en shows merk ik dat ik als artiest steeds beter word en ontzettend aan het groeien ben. Dit merk ik vooral in de liveshows en interviews maar ook tijdens het schrijven van nieuwe muziek.

Wat zijn de plannen voor 2013?
De finale van de Grote Prijs van NL halen, mijn eerste EP releasen en minimaal net zoveel shows doen als in 2012. Daarnaast als artiest nog verder groeien in alle opzichten.

Wat is je onderscheidend vermogen?
Door mijn achtergrond en de omgeving waar ik ben opgegroeid ben ik gewend om vooral hard te werken en dicht bij jezelf te blijven. Dit hoor je ook terug in mijn muziek. Ik rap niet over money, bitches en drugs omdat ik daar niet mee bezig ben. Mijn muziek heeft een serieuze ondertoon.

Tijdens mijn liveshow combineer ik deze serieuze ondertoon wel met humor en heel veel energie en enthousiasme. Ik bezorg de bezoekers waar voor hun geld (of drank).

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Danskie, Mulu en Roelie Vuitton, niet alleen omdat dit mijn 'conculega’s' zijn, maar ik omdat ze echt tof vind. Wij zijn allemaal totaal niet met elkaar te vergelijken en dat is mooi omdat we toch uit dezelfde stad komen. Verder moet je echt Posij, Nangdo en Nitty Wow checken. Stuk voor stuk goede producers/DJ's.