In opmaat naar Grunnsonic met: O-Bat & The Undead

"We zijn geen entertainment-band met een flitsende of gelikte presentatie, we moeten het hebben van de muziek en de sfeer die we creëren."

Redactie 3voor12 groningen ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, een analoge foto en uiteraard muziek, maak je hier in aanloop naar Grunnsonic kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: O-Bat & The Undead

Waar spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
We spelen op 10 januari vanaf kwart over negen tot tien uur ’s avonds in Café Koster.

Wat voor muziek maakt O-Bat & The Undead?
De nummers die wij spelen zijn de composities van Obed 'O-Bat' Brinkman. De stijlen lopen uiteen van polka tot reggae en van ska tot rock, met soms een vleugje psychedelica. De nummers worden uitgevoerd door Erni Miedema (zang, toetsen en dwarsfluit), Eric Bosma (bas), Johan Ouweneel (drums), Rudmer van der Meer (gitaar), Steve Bradshaw (viool) en Obed Brinkman. In sommige gevallen doen er ook gastmuzikanten en –zangers aan de live-uitvoering van een nummer mee.

Wat heeft 2012 jullie gebracht?
In 2012 stonden we onder andere op het Noordezon Festival en in de Kelderbar van Vera Groningen. Naast dat het leuke locaties zijn om te spelen, hebben we de uren op het podium vooral goed kunnen besteden om met de aanwezigheid van een publiek beter en strakker te worden in onze uitvoering van nummers als band. Daarnaast is Obed ‘O-Bat’ Brinkman bezig geweest met de opnames van zijn tweede album Brains For Breakfast. Een aantal van de nummers op het album hebben we als O-Bat & The Undead ook al live ten gehore gebracht. Ook hebben is er gewerkt aan onze website, en de manier waarop we als muzikanten gebruik maken van sociale media.


Wat zijn de plannen voor 2013?

De plannen voor 2013 zijn om via live- en radio optredens onze naamsbekendheid te vergroten en om in 2013 O-Bat's tweede cd Brains For Breakfast uit te brengen en dan in digitale vorm en als fysieke cd. Voorafgaand aan het uitbrengen van het album komt eerst een single uit als digitale release: Darkness & Vodka inclusief een geanimeerde videoclip gemaakt door Kim Foster.

Wat is jullie onderscheidend vermogen?
De muziek die Obed ‘O-Bat’ Brinkman schrijft is erg eigenzinnig. Daarnaast zijn de bandleden van O-Bat & The Undead erg talentvolle muzikanten. We zijn geen entertainment-band met een flitsende of gelikte presentatie, we moeten het hebben van de muziek en de sfeer die we creëren.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Kin speelt op 10 januari in de Walrus en is onze eerste aanrader. Kin is een originele zangeres met een inspirerende band en mooie nummers. Harm’s Fork speelt na ons in Café Koster – een goede band met een zekere begeisterung. Ook deze artiesten raden wij ten zeerste aan. Daarnaast spelen Avery Plains op 10 januari tevens in de Walrus. Het is een band van uitersten (hard en zacht, ruw en fragiel) maar beschikken bovenal over mooie nummers en een goede liveband en daarom zeker de moeite waard om te bekijken.