In opmaat naar Grunnsonic met: Nangdo

Nangdo brengt zijn "diepe, brede smaak van "future bass music" naar de dansvloer."

Redactie 3voor12 groningen ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, een analoge foto en uiteraard muziek, maak je hier in aanloop naar Grunnsonic kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Nangdo.

Waar speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Ik sta op woensdag 9 januari van 1 uur tot kwart voor twee 's nachts in Subsonic.

Wat voor muziek maakt Nangdo?
Elektronische muziek/Bass.

Wat heeft 2012 jou gebracht?
Ik ben mij qua muziekstijl meer op elektronische muziek gaan richten en minder op hiphop. Verder is mijn eerste EP genaamd 'Bootyleg' uitgebracht op het Soulection label - een in Los Angeles gevestigd online platenlabel. Er zijn tevens een aantal remixen van de platen op 'Bootyleg' gemaakt en uitgebracht. Ook ben ik samen met Erik Visser (programmeur) en Dennis Batstra (ook wel bekend onder zijn alias Beatstra) 'Update' begonnen, een vaste dance-avond in Poppodium Simplon.

Wat zijn de plannen voor 2013?
Begin 2013 komt er een nieuwe EP uit met remixes en een aantal tracks op compilatie-albums. Daarnaast zijn er plannen voor een album.

Wat is jou onderscheidend vermogen?
Ik breng mijn diepe, brede smaak van "future bass music" naar de dansvloer, wat resulteert in "uplifting party vibes" met een 'shitload aan subbassen.' Denk aan stijlen en invloeden als: UK Bass, Garage, 808, Trap, Juke, Footwork en Ghetto - "top flavors only!"

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Roelie Vuitton - "keeping it real since 1980."