In opmaat naar Grunnsonic met: Animal Antics

"We zijn een band waar je sowieso, aan het einde van het concert, met een goed gevoel bij wegloopt"

Redactie 3voor12 groningen ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, een analoge foto en uiteraard muziek, maak je hier in aanloop naar Grunnsonic kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Animal Antics.

Waar en wanner spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
We spelen op vrijdag 11 januari van tien uur tot kwart voor elf ’s avonds in het Buckshot Café.

Wat voor muziek maakt Animal Antics?
We schrijven onze eigen nummers met daarin invloeden uit een aantal genres. Britpop, funk en rock zijn naar ons idee het meest herkenbaar in onze nummer. Dit heeft vooral te maken met de verschillende voorkeuren qua muziek van de bandleden. De teksten komen zijn regelrecht gegrepen uit het leven van Tim, onze frontman.

Wat heeft 2012 jullie gebracht?
Voor ons staat 2012 voor het begin van de band. In januari van 2012 zijn de leadzanger Tim en de basgitarist Fedde naar de studio geweest om een drietal nummers op te nemen. Voor ons werd het toen duidelijk dat we een band wilden beginnen met daarbij input van een drummer, en een man van de solo’s. Dit vonden wij, Tim en Fedde, in David als drummer en Lesley als gitarist. We hebben daarna in no-time ontzettend veel liedjes geschreven en hebben onze eerste demo’s opgenomen.


Wat zijn de plannen voor 2013?

In 2012 hebben we een behoorlijke basis weten op te bouwen met de eerste demo’s. Tevens beschikken we nu over een behoorlijke setlist. Deze twee aspecten willen we verder uitbouwen, en we hopen daarmee meer bekendheid in Groningen te krijgen. Verder hebben we ons opgegeven voor verschillende wedstrijden, het zou tof zijn als we hier ook nog wat mee kunnen bereiken.

Wat is jullie onderscheidend vermogen?
Animal Antics is een band waar je sowieso, aan het einde van het concert, met een goed gevoel bij wegloopt. Op het moment hebben we met elk volgend optreden weer een geheel nieuw nummer dat we presenteren en waarmee we een poging wagen. Daarnaast maken we lyrische muziek met liedjes die mensen gemakkelijk oppikken.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
We hebben het geluk dat we voor Eisenhower staan geprogrammeerd. Op dit moment kun je niet om hen heen als je het hebt over goede band uit Groningen. Hun muziekstijl is heel ‘eigen’. We zijn hen nu twee keer tegengekomen tijdens avonden waarop wij moesten optreden, en het hele sympathieke mannen. Wij zullen in ieder geval bij hun show aanwezig zijn tijdens Grunnsonic!