Elle Alpha missen tijdens Eurosonic Noorderslag nagenoeg onmogelijk

Single Fighter is inspiratie voor Acoustic Boxring Sessions

Tekst: Saskia Evers Foto's Niels Cornelis Meijer ,

Elle Alpha, winnaar van de POPgroningen Talent Award 2012, heeft grootse plannen voor Eurosonic dit jaar. Naast de optredens bij Eurosonic zelf, doet de band diverse gratis optredens in verschillende settingen, waaronder de Acoustic Boxring Sessions waarvoor de single Fighter de nodige inspiratie biedt.

Dit is niet de eerste kennismaking met Eurosonic voor de bluespop-formatie Elle Alpha. Na het uitbrengen van de eerste EP - Start This Game ­-  stond de band al in 2012 op het Groninger onderdeel van het festival: Grunnsonic. Vervolgens werd 2012 nog turbulenter voor het gezelschap. Aangezien Elle Elpha zich de winnaar van de POPGroningen Talent Award 2012 mag noemen en kreeg de band o.a. begeleiding van Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Nick Steenge (manager van Kraantje Pappie). Ook mag Elle Alpha in 2013 de provincie vertegenwoordigen tijdens de SENA Pop NL Awards. Daarnaast bracht het winnen van de award een optreden op het Local Heroes podium van het Bevrijdingsfestival in Groningen en nu staat de band ook op Eurosonic zelf.

De band trad in 2012 o.a. op bij Stukafest, Groningsch Peil en Winterwelvaart. Samenwerkingsverbanden met andere artiesten zijn voor frontvrouw Ella Stoffers geen onbekend fenomeen. Zo was zij op Noorderzon als zangeres te gast bij Eisenhower en werkte ze met andere Groninger muzikanten mee aan Project X-Mas om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request.

Bij optredens is duidelijk dat Elle Alpha een groei heeft doorgemaakt en veel podiumervaring heeft opgedaan. Deze groei is ook terug te vinden in de EP Fighter die de band in december uitbracht. Via crowdfunding spaarde het gezelschap €1750 bij elkaar. Dit bedrag is besteed aan de opnames, het artwork en de releaseparty in de kleine zaal van Simplon.

Zelfs de muziekliefhebbers die naast het net visten bij de kaartverkoop hebben geluk. Net als bij veel andere artiesten het geval is, heeft de band een gevuld programma met alternatieven. Niet alleen staat Elle Alpha op het gratis toegankelijke GasTerra Energy Stage, maar de band doet ook een optreden bij de Silo Sessions in de Graansilo. Verder wordt er samen opgetreden met Grunnsonic-artiesten The Tightropes, Eisenhower en de Desert Dead Cops tijdens het door The Tightropes georganiseerde Aftersonic in het Platformtheater.

Dat is niet alles. Single Fighter bleek ook een inspiratiebron voor heuse Acoustic Boxring Sessions.
Met de vraag: "Will you make it to the next round?" nodigt de band het muziekliefhebbende Eurosonic publiek uit voor de optredens in De Jongens van Hemmes en de WalnutMixStore. Elle Alpha missen tijdens Eurosonic 2013 is nagenoeg onmogelijk.

Op de website van Elle Alpha
vind je alle locaties en tijden.