Bambeats Label Release Party Bambeats Label Release Party

, Tekst: André Eggens

Bambeats Label Release Party

Tekst: André Eggens ,

De mannen van Bambeats lijken zo ongeveer een klusbedrijf te zijn, zo hard timmeren ze aan de weg. Aanstaande zaterdag is het alweer tijd voor Bambeats deel zes in Simplon en tegelijk presenteren ze dan ook de eerste releases op hun spiksplinternieuwe label. Tijd voor een aantal vragen.

Het treft, de heren Georges Ribard (van Pushin Wood Soundsystem) en Douwe Nieboer (aka Planet Monkey) zijn in een opperbeste stemming. De testpersing van de eerste 7” die uitgebracht wordt op het label is namelijk binnen en die voldoet aan de hooggespannen verwachting. Helaas gaat het niet meer lukken om de 7” deze zaterdag te kunnen verkopen, maar de cd van Planet Monkey is gelukkig al wel geleverd. Het leven van een platenbaas gaat blijkbaar niet altijd over rozen...

Waarom een platenlabel?

Eigenlijk werken we hier met Pushin Wood Soundsystem al jaren naar toe, maar wilden we net als met onze feesten een zo hoog mogelijke kwaliteit leveren. Na het winnen van de Havana Cultura Gilles Peterson Remix Contest vorig jaar en onze daaropvolgende tour in Cuba, hebben we deze plannen concreet kunnen maken. Voor ons is muziek de lijm binnen het hele creatieve gebeuren, maar er is er veel meer om van te genieten. Video, vormgeving, feesten, contacten, distributie, productie: door een platenlabel kunnen we hier allemaal ons enthousiasme in kwijt en iedereen die ons kent weet dat we graag buiten de hokjes en kaders denken. En dat kunnen we met een eigen label.

Gaan jullie muziek van anderen releasen of gaan jullie je eigen muziek uitbrengen?

In eerste instantie zullen we met veel eigen muziek verschijnen maar dit betekent niet dat we alleen maar eigen werk gaan uitbrengen. Voor de eerste 7” op vinyl zijn we een samenwerking met Renegades Of Jazz, een altijd verrassende producer uit Duitsland, aangegaan. Dit soort samenwerkingen willen we vaker gaan doen. Samenwerkingen met muzikanten/ producers maar ook met kunstenaars. We zijn ook op zoek naar andere producers die buiten de kaders durven te denken en verwarring willen veroorzaken, maar dat moet de komende tijd allemaal gaan blijken.

Wat brengen jullie nu uit en wat staat er op stapel?

Het eerste volledige album dat we presenteren is van de hand van producer Planet Monkey. Bij deze Grongingse producer zijn invloeden van mensen als Bonobo, Madlib en Dj Krush goed te horen. Planet Monkey is al jaren aangesloten bij ons en mede-oprichter van het label. Zijn eerste release To The City Of Green Lights verschijnt op cd met artwork van kunstenaar Emiel Almoes. Mensen kennen hem waarschijnlijk wel van de eerste twee Bambeats flyers en onze, soort van, mascotte: het Bambeats hertje.
Daarnaast komt er dus ook een 7” uit, in samenwerking met Renegades Of Jazz, waar we de hoes zelf van gaan zeefdrukken in een gelimiteerde oplage van 200 exemplaren. De a-kant is muziek van Pushin Wood Soundsystem en is geproduceerd door Renegades Of Jazz. Op de b-kant heeft PWS beide taken voor zijn rekening genomen. We zijn erg tevreden met het eindresultaat.
Eén van de plannen die op stapel staan en die ik al mag verklappen, is dat we na de zomer een stripboek met vinyl gaan uitbrengen. Maar houd ons in de gaten, er komt nog meer.
Bambeats is onze speeltuin, daarom kunnen we zoveel plezier hebben. Verwacht clips waar je zelf onderdeel van kunt worden, samenwerkingen met beeldende kunstenaars, rauwe analoge muziek die de grens tussen het oude en nieuwe opzoekt. Ben je muziekliefhebber, houd je van creativiteit en heb je behoefte aan een keer wat anders, dan zul je wat we doen op waarde weten te schatten en hopelijk verrast zijn dat we dit durfden.

Wat gaat er zaterdag allemaal gebeuren?

Uit Groningen hebben we Le Pecneur De Perles, iemand met een hele bijzondere muziekcollectie, hier kun je van alles van verwachten. Planet Monkey gaat een live-set doen en geloof het of niet, maar zijn moeder doet ook mee. Dat wordt vast heel leuk. En Renegades Of Jazz komt draaien, dat doet hij eigenlijk nog niet eens zo heel lang, maar wel vrijwel meteen succesvol. Uiteraard draait Pushin Wood Soundsystem zelf ook deze avond.

Bambeats, zaterdag 3 maart, van 23.00 tot 05.00, Simplon, Groningen.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen