Tyler’s Gone niet naar Sena Performers POPnl Award Tyler’s Gone niet naar Sena Performers POPnl Award

POPgroningen besluit Tyler’s Gone terug te trekken na wijziging in de samenstelling van de band

, Tekst: Douwe Numan

Tyler’s Gone niet naar Sena Performers POPnl Award

POPgroningen besluit Tyler’s Gone terug te trekken na wijziging in de samenstelling van de band

Tekst: Douwe Numan ,

Onlangs stopte Erik Volbeda als zanger van Tyler’s Gone. Wegens persoonlijke omstandigheden zag hij zich genoodzaakt deze stap te nemen. De overige bandleden van Tyler’s Gone betreurden het besluit van Erik maar hadden er alle begrip voor. Vastberaden om door te gaan, ging Tyler’s Gone op zoek naar een nieuwe zanger. Van POPgroningen kregen ze echter de mededeling dat ze niet meer als winnaar van de POPgroningen Talent Award uit mogen komen.

POPgroningen gaf Tyler’s Gone te kennen dat door het vervangen van de zanger de band dermate ingrijpend veranderd is, dat ze niet meer de band zijn die vorig jaar de POPgroningen Talent Award won. Bovendien zou het risico te groot zijn of de band, in aanloop naar de komende optredens, op tijd een waardige opvolger zou kunnen vinden. De optredens die gepland stonden voor Tyler's Gone als winnaar van de POPgroningen Talent Award zijn daarmee van de baan. Onder meer optredens op het Bevrijdingsfestival in Groningen en tijdens de finale van de POPgroningen Talent Award 2012 (op 20 april in Vera) gaan daarmee aan de neus van de heren voorbij.

Veel belangrijker echter is natuurlijk de opwachting die Tyler’s Gone zou maken op de Sena Performers POPnl Award: een prestigieuze showcase in de Melkweg in Amsterdam op 25 augustus voor een jury van programmeurs. Deze programmeurs boeken op basis van dat optreden één of meerdere bands. De band die het meest wordt geboekt, wint de Sena Performers POPnl Award en een extra prijzenpakket om de gewonnen optredens te promoten. POPgroningen heeft Tyler’s Gone teruggetrokken uit deze wedstrijd als afgevaardigde van de provincie Groningen.

Als vervanger voor Tyler’s Gone stuurt POPgroningen nu singer-songwriter Sascha Elisah naar de Sena Performers POPnl Award. Sascha Elisah was runner up tijdens de finale van de POPgroningen Talent Award 2011 en zat daardoor samen met Tyler’s Gone en Rococo in een coachingstraject van POPgroningen. Daarnaast speelde ze op de afgelopen editie van Eurosonic. Zij zal de eer van de provincie Groningen verdedigen in de Melkweg in Amsterdam. Ook de overige geplande optredens voor de POPgroningen Talent Award winnaar zal zij overnemen.

Tyler’s Gone blijft wel officieel de winnaar van de POPgroningen Talent Award 2011. Ter compensatie voor het verliezen van de plek in de Sena Performers POPnl Award, krijgt de band een wildcard voor de finale van de POPgroningen Talent Award 2013. Op die manier kunnen ze nogmaals een gooi doen naar het kampioenschap en de showcase in de Melkweg.

Tyler’s Gone is overigens nog steeds op zoek naar een nieuwe zanger. Mocht je interesse hebben, kijk dan even hier.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen