Groningen krijgt zijn eigen Melodica Festival Groningen krijgt zijn eigen Melodica Festival

De singer-songwriter scene in Groningen is volop in beweging

, Tekst: Douwe Numan

Groningen krijgt zijn eigen Melodica Festival

De singer-songwriter scene in Groningen is volop in beweging

Tekst: Douwe Numan ,

Berichtten we eerder dat er een Groningen Songwriters Guild in oprichting is. Nu krijgt Groningen, in navolging van acht andere steden in de wereld, zijn eigen Melodica Festival. Een weekend vol inspirerende muziek gemaakt door talloze getalenteerde singer-songwriters uit binnen- en buitenland. De singer-songwriterscene is volop in beweging in Groningen.

De steden Melbourne, Hamburg, Reykjavik, Brighton, Aarhus, Berlijn, Sydney en New York gingen Groningen al voor. Boxful of Trees heeft samen met wishfulmusic het initiatief genomen om een Groninger editie van het Melodica Festival neer te zetten. Een akoestisch festival voor en door rasechte muzikanten en muziekliefhebbers. In het weekend van 3 en 4 november zal het Melodica Festival Groningen plaatsvinden in Huis de Beurs.

Getalenteerde singer-songwriters uit binnen- en buitenland zullen hun opwachting maken op het Melodica Festival Groningen. Daarbij is er ook volop ruimte en aandacht voor lokaal talent. In de zomer en nazomer wordt een aantal opwarmconcerten georganiseerd om Groningen klaar te stomen voor het festival. Het Groningen Songwriters Guild zal ongetwijfeld betrokken worden bij de invulling van het festival en haar opwarmconcerten.

Het zijn interessante tijden voor de singer-songwriters in Groningen maar niet minder voor de muziekliefhebbers! Zodra er meer bekend is over de concrete invulling van het festival, maken we daar melding van. Houd de site van 3voor12/Groningen dus in de gaten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen