Festival Hongerige Wolf: voor het tweede jaar op rij aards, weids en eigenzinnig Festival Hongerige Wolf: voor het tweede jaar op rij aards, weids en eigenzinnig

Vorig jaar uitgeroepen tot het op één na beste nieuwe festival van Europa

, Tekst: Douwe Numan

Festival Hongerige Wolf: voor het tweede jaar op rij aards, weids en eigenzinnig

Vorig jaar uitgeroepen tot het op één na beste nieuwe festival van Europa

Tekst: Douwe Numan ,

Vorig jaar werd Festival Hongerige Wolf voor het eerst in het gelijknamige dorpje in de kop van onze provincie georganiseerd. En met succes: het was een feest voor bezoekers en de actief deelnemende lokale gemeenschap. Daarnaast werd het festival tweede in de categorie Best New Festival bij de European Festival Awards. Met veel vertrouwen en enthousiasme wordt in het laatste weekend van juli de tweede editie van Festival Hongerige Wolf georganiseerd.

Het idee werd door Ruth Weites en Sanne den Adel opgevat om een alternatief te bieden voor de steeds massaler wordende grote festivals in Nederland, die vaak in een mum van tijd uitverkocht zijn. Daartoe werd vooraf  bij de inwoners van Hongerige Wolf gepeild of zij er heil in zagen, en dat was het geval. Zo werd in samenspraak met de bewoners vorig jaar de eerste editie van Festival Hongerige Wolf georganiseerd. Er werd geëvalueerd en besloten om dit jaar een volgende editie te organiseren. De tweede plaats in de categorie Best New Festival bij de European Festival Awards 2011 was een mooie bevestiging en ongetwijfeld een aangename steun in de rug.

Festival Hongerige Wolf is een cross-over festival met muziek, theater, poëzie, literatuur, dans, performances en beeldende kunst. Het vindt plaats in het noordoosten van onze provincie, tegen de Dollard aan. Een omgeving waar het ’s nachts nog echt donker wordt en de kernwoorden van het festival ‘aards & weids’ gerechtvaardigd zijn. Artiesten komen van heinde en verre maar de lokale invloed is groot. Zo vinden we in de categorie muziek lokale namen als Sexton Creeps, Bert Hadders en de Nozems, Fenn, Klaske Oenema, Town of Saints en King of the Blind terug. Zij zullen zich ongetwijfeld thuis voelen in de Groninger klei van Hongerige Wolf. Maar ook The Crookes (uit Sheffield), Port of Call, 3rd Floor Magic en Tom Rodwell & Coco Davis (uit Nieuw-Zeeland) misstaan niet op het programmalijstje van Festival Hongerige Wolf.

Bovenstaande is slechts een greep uit het muziekprogramma en dan hebben we het nog niet eens over de overige kunstdisciplines. Het festival zal dit jaar iets groter zijn dan vorig jaar maar het karakter zal er vast en zeker niet onder lijden. Zo stellen een aantal bewoners nog steeds hun eigen huizen open voor overnachting en kun je met een tractor en kar vervoerd worden van A naar B. Optredens vinden overal en nergens, binnen en buiten plaats. Je bent het hele weekend welkom maar kunt het festival ook gewoon een dagje bezoeken. Kortom: een bijzonder festival, in een bijzondere omgeving met tal van mogelijkheden. Dus voor de openlucht festivalliefhebber die in het weekend 27-28-29 juli nog niets te doen heeft: grijp je kans en neem een kijkje op dit eigenzinnige festival in Hongerige Wolf!

Voor meer informatie over het programma, kaartverkoop, verblijfsmogelijkheden etc. of onderdeel worden van de roedel kun je terecht op: www.festivalhongerigewolf.nl

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen