ESNS12: de eerste Simplon dag in woord en beeld ESNS12: de eerste Simplon dag in woord en beeld

, Tekst & Foto's: André Eggens

ESNS12: de eerste Simplon dag in woord en beeld

Tekst & Foto's: André Eggens ,

Het is vanavond een komen en gaan van mensen in Simplon en dat is niet heel vreemd. Het programma biedt een grote verscheidenheid aan muziekstijlen. Een gemeenschappelijke deler is misschien dat er veel op “normale” instrumenten wordt gespeeld, aangevuld met elektronica. Het is wel duidelijk te merken wanneer een band niet helemaal bevalt want dan loopt de zaal ook vlot weer leeg.

Dat laatste gebeurt bij Ghostigital en Chateau Marmont. Ghostigital is op zich best aardig en weet ook redelijk te boeien, maar de zanger is wel erg vreemd en dat trekt lang niet iedereen. Tegen het einde zijn de meeste mensen dan ook naar boven vertrokken om te kijken of daar iets beters is. Chateau Marmont heeft een sterke jaren tachtig sound maar is helaas over het geheel gezien toch wat saai. En dus blijft hier ook weinig publiek hangen.

Een band die vanavond wel weet te overtuigen is Rocketnumbernine. Bestaande uit een drummer en iemand die de electronica aanstuurt, weten ze met hun funky, noise-dance tot het einde te boeien.

Een act die de zaal volledig op zijn kop weet te zetten is Dope D.O.D. Van begin tot eind is het vooraan gevaarlijk vanwege een moshpit. Ze weten het publiek goed te bespelen en tegen het einde is de zaal echt uitzinnig. Ze hadden al een goed jaar achter de rug, maar als ze zo doorgaan kan dit jaar alleen maar beter worden.

Het andere hoogtepunt van de avond is het Belgische AKS. Een vreemde mix van pop, funk, reggae, drum 'n' bass en dubstep. Het publiek vindt het geweldig en als tegen het einde Selah Sue ook nog twee nummers mee doet gaan ze helemaal uit hun dak.

Al met al een geslaagde eerste dag. Op naar de volgende.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen