ESNS12: DIO is een wervelstorm van speelplezier ESNS12: DIO is een wervelstorm van speelplezier

, Tekst & foto's: Niels Cornelis Meijer

ESNS12: DIO is een wervelstorm van speelplezier

Tekst & foto's: Niels Cornelis Meijer ,

Dio is een publiekslieveling. Niet omdat hij zoveel streetcredibility heeft, maar omdat hij zijn raps combineert met een poppy sound en aanstekelijke refreintjes. Hele volksstammen kunnen zijn hit Tijdmachine meezingen. Vanavond worden er niet alleen hits gebracht, maar komt Dio ook met nieuw werk.

CONCERT
Dio, Noorderslag, Kleine Zaal, 14 januari 2012

MUZIEK
Raps met een hoog meezinggehalte dus. Daarnaast heeft Dio zich omringd met een stel uitstekende muzikanten. Vooral de gitarist valt op, in de eerste plaats omdat hij een sneeuwmuts op heeft en in de tweede plaats omdat hij fantastisch speelt. Dat doet overigens niks af aan de inzet van de andere muzikanten. De bassist, toetsenist en drummer zijn allemaal top notch. Het plezier straalt af van zowel Dio als de (gast)muzikanten. Als klap op de vuurpijl zijn er gastoptredens van The Opposites en Sef. Laatstgenoemde doet natuurlijk Tijdmachine en een nieuwe track. Het publiek heeft er wat moeite mee. Hoe lang het duurt voordat ze de nieuwe ook mee kunnen zingen? Als we een tijdmachine hadden zouden we het weten, de muziek klinkt in ieder geval lekker. 


PLUS
Dio en zijn vrienden zetten een fantastische show neer, ze stomen in sneltreinvaart door het repertoire en nemen het publiek moeiteloos mee. Verder wordt er niet voor de gemakkelijke weg gekozen, er is duidelijk hard gewerkt om echt wat neer te zetten op Noorderslag. Zelfs de oude hits worden op een frisse en opzwepende manier gebracht.

MIN
Nergens gaat het echt de diepte in, er is daardoor nooit een rustpunt of moment van bezinning. Behalve de momenten dat Dio zijn veters strikt of een praatje maakt is het eigenlijk constant feest.

CONCLUSIE
Dat minpunt kan eigenlijk net zo goed als compliment worden opgevat. Het publiek vindt het heerlijk om zich mee te laten zuigen door de wervelwind. Je merkt gewoon dat ze naarmate het optreden vordert meer van de rapper gaan houden. Op een gegeven moment komt dan toch het moment van bezinning. Het einde van het optreden.

CIJFER
8

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen