ESNS12: Pioneers of Love maken live reputatie waar ESNS12: Pioneers of Love maken live reputatie waar

Imponerend energiek optreden midden in de nacht

, Tekst: Richard Hoekstra Foto's: Niels Cornelis Meijer

ESNS12: Pioneers of Love maken live reputatie waar

Imponerend energiek optreden midden in de nacht

Tekst: Richard Hoekstra Foto's: Niels Cornelis Meijer ,

Als laatste band op het 3FM Serious Talent stage mogen de Pioneers of Love om 2:30 het podium betreden. Op weg naar de uitgang moeten de bezoekers nog langs deze jongens en veel daarvan blijven dan ook even om dit optreden nog even mee te pikken. En terecht, want dit jonge viertal maakt aanstekelijke wave en doet live niet onder voor de grote acts. Bewijs daarvan is dat ze vorig jaar uitgeroepen zijn tot 3FM Serious Talent. Wat hun nummer Walhalla aardig wat airplay opleverde en tevens een tour met Moke.

CONCERT
Pioneers of Love, Noorderslag, De Oosterpoort, 14-01-2012

MUZIEK
Het viertal maakt aanstekelijke wave rock en heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een aardige live reputatie opgebouwd. In de muziek zijn duidelijke invloeden van Placebo en Muse terug te vinden. Tijdens hun optredens weten ze een bombastische muur van geluid op te trekken met synths, drums en gitaren. Waarbij ze zelf ook helemaal los gaan door.

PLUS
Een muur van geluid dus, maar wel juist gedoseerd en nergens over het randje. Het komt in ieder geval zeer gedisciplineerd over. Waar jonge bands nog wel eens de mist in gaan door overmoed en ego’s is dit een gezelschap die weet wat ze willen en waar zanger Jeroen Grendelman zich ontpopt als charismatische frontman.

MIN
Op het optreden valt weinig af te dingen. Strak, professioneel en energiek.

CONCLUSIE
Een geslaagd optreden zo aan het eind van Noorderslag. De jongens maken hun live-reputatie meer dan waar. Met hun lekkere wave nummers weten ze een gedegen live show neer te zetten die menigeen nog drie kwartier later thuis laat komen. Wat goed is komt snel en Pioneers of Love gaan als een komeet.

CIJFER
8

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen