ESNS12: Pete Philly mist vuurwerk ESNS12: Pete Philly mist vuurwerk

Maar aan degelijkheid geen gebrek

, André Eggens

ESNS12: Pete Philly mist vuurwerk

Maar aan degelijkheid geen gebrek

André Eggens ,

Pete Philly vormde van 2004 tot 2009 met Perquisite een hiphopduo maar bracht in 2011 het solo-album One uit. Op deze plaat laat Pete Philly horen dat hij niet alleen een erg goede rapper is, maar dat hij als zanger ook prima uit de voeten kan. En daarnaast ook over het nodige productie-talent beschikt. Vandaag sluit hij de eerste dag van Eurosonic af voor een volle zaal.

CONCERT
Pete Philly, Eurosonic, de Spieghel, 11 januari 2012

MUZIEK
Hij is een beetje een buitenbeentje in de Nederlandse hiphopscene, maar dat spreekt alleen maar in zijn voordeel. Verwacht geen stoere praat of de gebruikelijke hiphop patserigheid. Pete Philly is erg goed met woorden, heeft daadwerkelijk wat te melden in zijn teksten en gaat muzikaal volledig zijn eigen gang. Dit is een Nederlandse act om trots op te zijn.

PLUS
Er staat een zeer goede band op het podium. Perfect op elkaar ingespeeld en erg muzikaal. Aan het einde van de set speelt de toetsenist nog een geweldige solo wat dit nog eens onderstreept. Het geluid is ook goed en je ziet de band vaak aanwijzingen naar de geluidsman geven om dat ook zo te houden. De professionaliteit druipt er vanaf. Pete Philly kan volledig zijn gang gaan zonder zich hier ook maar een moment om te bekommeren. En de band speelt ook zichtbaar met plezier.

MIN
Er wordt wel contact gelegd met het publiek maar een beetje op een plichtmatige manier. Een gebruikelijk Q&A stukje, vaak vragen of mensen naar voren komen (terwijl dat al het geval is) en uiteraard om een reactie vragen vanuit de zaal. Die dan niet enthousiast genoeg is, waardoor het nog een keer moet. Standaard ingrediënten voor een hiphop optreden. Verder mist de band een beetje vuurwerk. Dit komt waarschijnlijk ook door de korte duur van het optreden, een mooie opbouw wordt dan lastig.

CONCLUSIE
Een sterk optreden van een zeer gedegen band, maar misschien dat ze eens goed kunnen kijken naar de opbouw van de set waardoor er iets meer spanning kan ontstaan. En de cover "What You Won't Do For Love" spelen ze prima, maar de band heeft meer dan genoeg sterke, eigen nummers waardoor dat een beetje jammer is. Laat een ander hun maar coveren.

CIJFER
7.5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen