ESNS12: Housse de Racket lijkt niet op Air en Phoenix ESNS12: Housse de Racket lijkt niet op Air en Phoenix

Eigenzinnige electropoprock met onbegrepen snor is bijna foutloos

, Tekst & foto's: André Eggens

ESNS12: Housse de Racket lijkt niet op Air en Phoenix

Eigenzinnige electropoprock met onbegrepen snor is bijna foutloos

Tekst & foto's: André Eggens ,

Het Franse Housse de Racket is een tweemansformatie dat bestaat uit een drummer en een gitarist/zanger/toetsenist. Ze spelen woensdagavond in Simplon en zetten een stevige set neer die goed ontvangen wordt door het publiek. Er wordt stevig op gedanst en je hoort meerdere mensen hun metgezel bedanken voor de goede tip.

CONCERT
Housse de Racket, Eurosonic, Simplon, 12 januari 2012

MUZIEK
Victor le Masne en Pierre Leroux, hebben als sessie-muzikant hun sporen al lang verdiend met bijdragen aan platen van bijvoorbeeld Air en Phoenix. Maar zelf muziek maken is natuurlijk leuker en dus spelen ze sinds 2008 samen. Met hun in 2011 uitgebrachte plaat Alesia wisten ze zich internationaal goed in de kijker te spelen. Uiteraard werden ze vergeleken met Phoenix maar dat is niet terecht. Ze maken totaal eigenzinnige electropoprock, die ook live zeer goed overkomt.

PLUS
Muzikaal zit het wel snor met dit duo en ze komen ook nog eens heel symphatiek over. De zanger biedt bij aanvang zijn excuses aan dat ze - slechts een paar minuten - te laat beginnen - maar ook het verdere contact met het publiek is heel vriendelijk. En dat je gelukkig nieuwjaar - met schattig Frans accent - goed weet uit te spreken omdat je het fonetisch op je arm hebt geschreven doet het ook altijd goed. Het hele optreden is boeiend en ze weten met het laatste nummer iedereen enthousiast te krijgen.

MIN
Eigenlijk niks, alhoewel: de snor van de drummer. Dat kan toch echt niet. Ook de gitarist heeft een wel erg hip kapsel, maar deze snor is toch echt not done! Maar misschien dat ondergetekende er wel geen kaas van heeft gegeten en volgend jaar vol trots met zo'n geval op zijn lip rondloopt....

CONCLUSIE
Het is vanavond een beetje een moeilijke avond in Simplon met publiek dat komt en gaat. Het programma trekt ook geen mensen die de hele avond blijven, daarvoor is het te divers. Dat je als band dan toch een volle bak hebt met mensen die speciaal voor jou komen geeft wel aan dat je wat in je mars hebt. Van deze heren gaan we vast nog meer horen.

CIJFER
8
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen