ESNS12: Lampen blijven hangen bij Intergalactic Lovers ESNS12: Lampen blijven hangen bij Intergalactic Lovers

Echt spannend wordt het niet

, 3voor12 Groningen: Richard Hoekstra

ESNS12: Lampen blijven hangen bij Intergalactic Lovers

Echt spannend wordt het niet

3voor12 Groningen: Richard Hoekstra ,

Het Belgische kwartet Intergalactic Lovers bracht onlangs het goed ontvangen debuutalbum Greetings And Salutations uit. Op Eurosonic hebben ze het Grand Theater voor zich te winnen.

CONCERT
Intergalactic Lovers, Eurosonic, Grand Theater, 11 januari 2012

MUZIEK
Het Belgische Intergalactic Lovers is een viermans-formatie met als middelpunt zangeres Lara Chedraoui, die gezegend is met een uniek stemgeluid. De muziek is volgens de band melodieuze, soms intieme en avontuurlijke rockmuziek. Het debuut album "Greetings and Salutations", afgemixt door Grammy Award winnaar Steve Rooke, is bijzonder goed ontvangen.

PLUS
Openingsact zijn van een groot festival is altijd lastig. Maar het zelfvertrouwen straalt van Intergalactic Lovers af. Als Chedraoui het intro van de tweede nummer compleet verprutst, is een glimlach aan het publiek en excuses aan haar band genoeg. Bijzonder is dat ze - behalve de drummer - alledrie alle instrumenten bespelen.

MIN
Het optreden komt over het geheel vlak over. Niet dat het slecht is, integendeel! Maar er mag best een beetje meer pit in, want op de momenten dat Chedraoui zich wel laat gaan in de nummers, geeft dat wel net dat beetje extra mee.

CONCLUSIE
Ondanks de vroege programmering weet Intergalactic Lovers te overtuigen. Bijna niemand uit het publiek vertrekt op zoek naar iets anders. De lampen worden niet van het plafond gespeeld, maar het was wel een hele aangename set met als afsluiter, "Delay", dat lekker blijft naklinken in je hoofd.

CIJFER
7

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen