The Horrible Twunts winnen Groninger voorronde Metal Battle 2012 The Horrible Twunts winnen Groninger voorronde Metal Battle 2012

Destitution werd krap tweede, publieksinteractie gaf de doorslag

, Tekst: Ennio Wolsink Tekst & Foto's: Niels Cornelis Meijer

The Horrible Twunts winnen Groninger voorronde Metal Battle 2012

Destitution werd krap tweede, publieksinteractie gaf de doorslag

Tekst: Ennio Wolsink Tekst & Foto's: Niels Cornelis Meijer ,

Afgelopen vrijdag was in Vera de Groninger voorronde van de elfde editie van Metal Battle. Deze voorronde van de bandwedstrijd speciaal voor het harde muziekgenre was georganiseerd door Grunn'N Metals Combined!. De bands die streden om een plek in de Landelijke finale van Metal Battle 2012 waren Jötnar, The Horrible Twunts, Unamused, en Destitution. Paradox Machine, die in 2010 de cd Unlikely Solution uitbracht, traden vanavond op als special guest.

Voor de jury was het moeilijk kiezen om de uiteindelijke winnaar te bepalen, zowel The Horrible Twunts als Destitution kregen namelijk dezelfde score. Uiteindelijk heeft de interactie met het publiek bij de jury de doorslag gegeven en is The Horrible Twunts tot winnaar verkozen. Dit was een dubbel schot in de roos voor de band, daar ze ook op 11 februari in Winsum een voorronde van de POPgroningen Talent Award gewonnen hadden. Unamused en Jötnar werden respectievelijk derde en vierde.

Het juryoordeel was per band als volgt:

  • JötnarDe piano en fluit waren origineel ingezet en de zanger had een goede black metal-krijs. De nummers waren degelijk, maar een beetje gewoon.
  • Unamused - Bijzondere mix van metal, indierock, hardrock en metalcore. Afwisselende harde en zachtere stukken en gedreven, goede zang. De podiumpresentatie was een beetje in zichzelf gekeerd. De muzikanten zijn goed op elkaar ingespeeld, mooie muzikale vondsten.
  • Destitution - Ongecompliceerde, lekkere trash. Sommige nummers zijn een beetje lang en complex qua structuur, maar het komt altijd weer goed. De muziek is technisch dik in orde, de band heeft een prettige uitstraling.
  • The Horrible Twunts - Botte, swingende metalcore die staat als een huis. Goede interactie met het publiek, dat flink werd opgezweept. De beheersing van de instrumenten en zang waren technisch bijna perfect en het geheel erg energiek.

Na de twaalf provinciale voorrondes zullen de overgebleven bands het tegen elkaar opnemen in drie halve finales met vier bands per keer. De overgebleven drie winnaars zullen uiteindelijk strijden om de titel in de grote finale, die traditiegetrouw in Enschede wordt gehouden (de oprichter van de Metal Battle is immers de Enschedese HeadBangers Organisatie, red). Op het moment zijn naast The Horrible Twunts de volgende regionale winnaars bekend: Gomorroian, Servantum, Nymeria, Substance, Bloodshift, Profligate en Illucinoma.

Voor meer info, zie: www.metalbattle.nl/

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen