The Rapture één van de headliners Bevrijdingsfestival Groningen 2012 The Rapture één van de headliners Bevrijdingsfestival Groningen 2012

Alain Clark als ambassadeur van de vrijheid

, Tekst: Wymer Praamstra

The Rapture één van de headliners Bevrijdingsfestival Groningen 2012

Alain Clark als ambassadeur van de vrijheid

Tekst: Wymer Praamstra ,

Bevrijdingsfestival Groningen kwam eerst al met ambassadeur van de vrijheid Alain Clark en heeft nu het Amerikaanse The Rapture aan de line-up van de Main Stage toegevoegd.

Met de Elfstedentocht voorlopig buiten bereik is het nu alweer uitkijken naar het volgende volksfeest in het Noorden. Het Bevrijdingsfestival in Groningen staat inmiddels al jaren garant voor een prachtige 5 mei viering. Vorig jaar kwamen er naar schatting zo’ n 85.000 bezoekers op de verschillende podia af, toen onder andere De Jeugd van Tegenwoordig en Kate Nash hun opwachting maakten. Eerder werd al bekend dat Alain Clark de ambassadeur van de vrijheid is die dit jaar in Groningen komt optreden en vandaag mag 3voor12 Groningen The Rapture als een van de andere hoofdacts bekend maken.
The Rapture is een dance-punk band die al sinds 2003, toen hun album Echoes uitkwam, de wereld over toert. Vorig jaar kwam hun goed ontvangen album In The Grace Of Your Love uit of DFA records, waar ook onder andere LCD Soundsystem aan verbonden is. Na optredens in onder andere Japan en Australië dit jaar komen ze op 5 mei naar ons eigen Groningen om zonder twijfel de voetjes van de bier doordrenkte grond te krijgen.
Via 3voor12 Groningen zal de organisatie van het Bevrijdingsfestival regelmatig nieuwe namen bekend maken. Houd dus onze site en de site en Facebookpagina van het Bevrijdingsfestival goed in de gaten voor updates!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen