Stukafest Groningen kent zeer diverse programmering Stukafest Groningen kent zeer diverse programmering

“Waarom zou je iets van ver halen als je woonachtig bent in de popstad nummer 2 des lands?”

, Tekst: Douwe Numan

Stukafest Groningen kent zeer diverse programmering

“Waarom zou je iets van ver halen als je woonachtig bent in de popstad nummer 2 des lands?”

Tekst: Douwe Numan ,

Achttien locaties, achttien acts, drie rondes, eventueel een stukahap vooraf en een knallend eindfeest ter afsluiting. Dit is de setting van Stukafest Groningen 2012. Het Studenten Kamer Festival wordt inmiddels in elf verschillende steden in Nederland georganiseerd en donderdag 23 februari aanstaande is het de beurt aan Groningen.

Dans, muziek, cabaret, beeldende kunst, poëzie en theater zijn de ingrediënten van Stukafest Groningen 2012. Een waar multidisciplinair festival dat op achttien verschillende locaties in de stad plaats vindt. Aan iedere locatie is één act gekoppeld die er drie keer zal optreden. Zo kun je in drie rondes, drie verschillende acts bezoeken. Met zeven muzikale acts is er ook voor de muziekliefhebber meer dan genoeg reden om één of meerdere studentenkamers te bezoeken.

“Waarom zou je iets van ver halen als je woonachtig bent in de popstad nummer 2 des lands?” Deze vraag markeert het uitgangspunt van de muzikale programmering van Stukafest Groningen en is de reden waarom er verschillende lokale acts op het programma staan. Zo staat Wolvon geprogrammeerd voor drie sessies in de Oosterbadstraat. Twee van de drie leden van Wolvon stonden aan de wieg van de in Groningen bekende Lepel Concerts. Als band brengen ze bezwerende post-punk die af en toe omslaat in ijle dreampop en staan ze garant voor een betoverende en overdonderende ervaring tegelijk.

Ook Harm Wierda staat op het Stukafestprogramma, die we onder andere kennen van Planet Orange en zijn samenwerking met Klaske Oenema. Op Stukafest treedt hij op als een ‘One-man Gospel Band’; Soul uit het hoge Noorden. Harm Wierda bespeelt voornamelijk oude analoge orgels maar is ook een goede gitarist en zanger en wat hij ten gehore gaat brengen is niet te voorspellen. Hij laat zich leiden door getallen, ingevingen, omstandigheden en sfeer. Het kan zijn dat hij de hele avond improviserend doorbrengt, maar het kan ook zijn dat hij zomaar een psalm gaat zingen. Broeder Wierda speelt op de Ark van Sybren en het worden ongetwijfeld drie onvergetelijke optredens.

Daarnaast heeft Stukafest Groningen Miss Molly & Me weten te strikken. Dit singer-songwriter duo maakt authentieke akoestische muziek aangevuld met harmonieuze zang en subtiele humor. Geïnspireerd door grootheden als Carter & Cash en met een dosis chemie maken ze rauwe liedjes met rake teksten. Andere acts die voorbij komen op Stukafest Groningen zijn: Elle Alpha, Shoshin, klassieke muziek in een uiterst modern jasje met Next-Oosterpoort en een jazz sessie onder leiding van Suzan Veneman.

Het eindfeest zal plaatsvinden in Simplon. Daar maken nog eens twee acts hun opwachting. Allereerst staat Kroons op het podium; een dynamisch muzikaal duo bestaande uit zangeres Lula Ross en rapper The Unannounced Guest dat een moderne mix van hiphop beats en electronische geluiden brengt. Daarna zal de Groningse DJ Posij voor het nodige dubstep entertainment zorgen.

Al met al een zeer gevarieerde muziekprogrammering voor Stukafest Groningen 2012, die meer dan de moeite waard is. Kijk voor meer informatie op de site van Stukafest. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Elpee in Groningen. Je kunt een kaartje kopen voor één ronde, voor drie rondes, voor drie rondes & het eindfeest of voor het eindfeest alleen. 3voor12/Groningen doet er verslag van en is erbij. En jij?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen