Nieuwe EP Town of Saints Nieuwe EP Town of Saints

"The Silent Sea" gratis te downloaden

Nieuwe EP Town of Saints

"The Silent Sea" gratis te downloaden

Berichtten we vorig jaar al over een cd van het Gronings-Finse folkpop duo Town of Saints, medio september staat er nieuw werk op uitkomen. Het gaat om een ep die online gratis gedownload kan worden.

 Op 1 september 2012 brengt Town of Saints haar nieuwe ep ‘The Silent Sea’ online uit, als gratis download. De ep is tot stand gekomen in samenwerking met diverse Finse muzikanten. Op ‘The Silent Sea’ neemt Town of Saints een duidelijke stap in een nieuwe richting, met een grootser en meeslepender sound.

 Het Gronings-Finse duo Town of Saints (Harmen Ridderbos en Heta Salkolahti) zette zich in 2011 op de kaart met de release van het mini-album Never Sleep, door het Dagblad van het Noorden geprezen om de ‘uitbundig schurende folkpop, rauwe energie met sterke leadzang en duizelingwekkend vioolspel’. Deze release werd gevolgd door diverse tours in binnen- en buitenland.
 
Het afgelopen jaar deed Town of Saints, vergezeld door verschillende gastmuzikanten, vooral van zich spreken door energieke optredens op festivals als: Eurosonic, MadNes, Huntenpop, Hongerige Wolf en Bevrijdingsfestivals Groningen en Overijssel. Dat Town of Saints in grotere formatie een overtuigende liveact is, werd afgelopen weekend bevestigd met een tweede plek op de SENA Performers POPnl Awards in De Melkweg.
 
Deze sterke lijn wordt doorgezet met de uitgave van The Silent Sea. Waar Town of Saints op Never Sleep voornamelijk als duo te horen was, kiest de band op The Silent Sea bewust voor een grotere bezetting. De opnames vonden plaats in Studio Musica, een van de meest vooraanstaande studio’s in Finland, samen met een groep Finse muzikanten.
 
Vanaf 1 september is The Silent Sea gratis te downloaden via www.townofsaints.com. Gekoppeld aan de release tourt Town of Saints in september en oktober door Duitsland, Denemarken en Italië. Begin 2013 gaat de band weer in Nederland op tournee.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen