Zondag aftrap van Scenery Owsum

Multidisciplinair festival wordt een terugkerend evenement

Tekst: Matthijs Sorgdrager ,

De succesvolle eerste editie van Scenery Owsum in 2010 krijgt een vervolg op zondag 22 april in het Grand Theatre. De organiserende partijen hebben besloten een terugkerend evenement te maken van het multidisciplinaire festival. Gevolg hiervan is dat de line-up minder uitgebreid is.

Na een succesvolle eerste editie in 2010 organiseren Vera, kunstenaarscollectief Owsum, Grand Theatre en het Productiehuis voor Popcultuur een tweede editie van Scenery Owsum. Wederom in het Grand Theatre maar met een minder uitgebreide line-up dan twee jaar geleden. Dit jaar treden slechts twee acts op waar twee jaar geleden maar liefst twaalf acts acte de presence gaven. Het gaat om de Amerikaanse drone band: Barn Owl en de Nederlandse band: Teen Radiation.

De kleinere line-up heeft alles te maken met het voornemen van de partners om van Scenery Owsum een tweemaandelijks evenement te maken. Thomas Scholing, coördinator van het evenement, vertelt dat de organisatie niet elke keer zo groot kan uitpakken. “Het moet wel behapbaar blijven.”

De Kunstraad bracht vorige week een advies uit aan de gemeente waarin stond dat het Grand Theatre in de toekomst af zou moeten zien van het maken van eigen producties. Als het Grand Theatre zich als partner terug zou trekken, betekent dit dat de organisatie van Scenery Owsum zaalhuur zou moeten betalen. Scholing maakt zich hier geen zorgen over. “Het zijn allemaal plannen. Er staat nog niets vast en als het echt niet anders kan is een andere locatie altijd mogelijk.”