Nootuitgang 2012: de strijd begint binnenkort

Zes finalisten laten zien wat ze op muzikaal gebied in huis hebben

Tekst: Marion Bruinenberg ,

Ieder jaar wordt door Cultureel Studentencentrum Usva het evenement Nootuitgang georganiseerd: een singer-songwriter contest waarbij studenten moeten laten zien wat ze in huis hebben op het gebied van zang en performance. In 2011 won Mart Jan Hofstede de juryprijs en Charlotte Beerda de publieksprijs. Dit jaar vindt de strijd plaats op woensdag 25 april in het INTheater.

De afgelopen weken werd de vakjury van Nootuitgang bestookt met demo’s waaruit de meest veelbelovende kandidaten werden geselecteerd. Naast de tekst en compositie van de nummers die zelfgeschreven moeten zijn,  let de jury op de presentatie, intonatie en originaliteit.

Dit jaar bestaat de jury uit de volgende personen: Florian Wolff, de Groningse singer-songwriter die naast optredens in het Usva-theater ook in Paradiso, de Melkweg, EuroSonic en op Lowlands heeft gespeeld. In 2009 werd hij benoemd tot 3FM Serious Talent. Charlotte Beerda, de winnares van de publieksprijs van Nootuitgang 2011. Wouter de Boer, programmeur bij wishfulmusic in Groningen. Daan van de Wetering, theatertechnicus bij Usva. Jan Meiborg, beroepspianist, artiestenfotograaf en producer. In zijn studio mag de winnaar van Nootuitgang audio-opnames maken.

Zes finalisten nemen het tegen elkaar op in de hoop de juryprijs danwel de publieksprijs in de wacht te slepen. De winnaar van de juryprijs krijgt opnametijd in een professionele Groningse studio. De zes deelnemers van dit jaar zijn: Arjen Banach (22 jaar, student vastgoed en makelaardij), Martijn Ell (20 jaar, student biologie), Ayla & Rutger (20 jaar, studente psychologie), Roos Boelen (22 jaar, studente geneeskunde), Alexander Peppler (22 jaar, student psychologie) en Tristam de Rooij (31 jaar, student Rechtsgeleerdheid). In de pauze draait DJ Pieter Bax.

Aanvang: woensdag 25 april 2012 om 20:30 INTheater Usva
Entree: € 6,50 voor studenten/ € 8,50 overig . Reserveren is mogelijk tijdens werkdagen van 9.00 tot 23.00 uur via telefoonnummer 050 3634670 of bij de balie. Gereserveerde kaarten kunnen vanaf 19.00 uur tot een half uur voor aanvang ter plaatse afgehaald worden.