POPgroningen Talent Award nadert zijn ontknoping

Vier bands strijden vrijdag in Vera om de POPgroningen Talent Award 2012

Tekst: Douwe Numan ,

Dertig rivaliserende bands begonnen in januari van dit jaar aan de battle voor de POPgroningen Talent Award 2012. Meerdere voorrondes en halve finales leverden spanning, blijdschap, teleurstelling, ongeloof en euforie maar brachten vooral de dertig deelnemende bands terug naar vier finalisten. Aanstaande vrijdag zal in Vera worden bepaald wie er in 2012 vandoor gaat met de POPgroningen Talent Award.

Jael, Desert Dead Cops, Elle Alpha en Eisenhower wisten zich door de voorrondes te vechten en wonnen de halve finales. Jael ging met de hakken over de sloot door naar de finale. Desert Dead Cops gingen overtuigend door met een goede set die helaas nooit echt spannend werd. Elle Alpha verbaasde en overtuigde met catchy popnummers van een kleine frontvrouw met een grote stem. Eisenhower zette een ijzersterke performance neer en nomineerde zich direct als favoriet voor de eindoverwinning. Dit zijn de vier acts die zich opmaken voor de finale van de POPgroningen Talent Award die vrijdag aanstaande plaatsvindt in Vera.

De winnaar van de POPgroningen Talent Award wint een plek in de landelijke Sena Performers POPnl Award in de Melkweg in 2013 en een optreden op Eurosonic. Daarnaast krijgt de winnaar een coachingstraject aangeboden waarin aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling en professionalisering van de act. Tevens wint de winnaar opnametijd in een professionele studio voor een EP, een videoclip en gesponsorde vouchers. Deze finale gaat dus ergens om.

Naast de vier finalisten treedt ook Sascha Elisah op. Tyler’s Gone won vorig jaar de POPgroningen Talent Award en Sascha Elisah was runner up. Door het wegvallen van de zanger van Tyler’s Gone, waar we een paar weken terug over berichtten, heeft POPgroningen besloten om Sascha Elisah als afgevaardigde naar de Sena Performers POPnl Award te sturen. In die hoedanigheid speelt Sascha Elisah alle geplande gigs van de winnaar van vorig jaar en dus ook tijdens deze finale.

Terug naar de vier finalisten: zal Jael zich weten te revancheren voor de halve finale? Gaan de heren van Desert Dead Cops verrassen en meer spanning inbouwen in hun set? Weten de mannen van Eisenhower met de druk om te gaan en hun favorietenrol waar te maken? Of gaat Elle Alpha er met de prijs vandoor? De spanning bouwt zich op en komt vrijdag tot een climax in Vera. Moedig je favoriet aan, geniet van een avondvullend programma en wees getuige van wie er vandoor gaat met felbegeerde POPgroningen Talent Award 2012. Kortom: zorg dat je erbij bent!

Finale POPgroningen Talent Award 2012
Vrijdag 20 april – 20:30 uur – Vera
(Toegang gratis met maandkaart à € 1,50)